U bent hier:

Elektronica voor dummies (inclusief maaltijd)

Cursus of workshop Wetenschap

Elektronica voor dummies
Tijdens onze vergadering van 16 oktober plannen we een lezing, gegeven door Werner Vandenbussche - lid van de club. De bedoeling is een aantal toepassingen uit de elektronica toe te lichten op een voor de leek bevatbare manier. De spreker is burgerlijk ingenieur elektronica en werkte zowel in de telecom- als de computersector. We gaan van start om 20 uur stipt en rekenen er op dat iedereen tijdig aanwezig is.
Er wordt gestart met een uitleg over wat geluid is. Al snel kwam de behoefte om spraak, of meer algemeen geluid, een langere afstand te laten overbruggen. We bespreken twee manieren om dat te doen, zijnde telefonie en radio. Daarin wordt ook kort uitgelegd hoe een microfoon, luidspreker, zender en ontvanger werken. Zowel amplitude- als frequentiemodulatie worden toegelicht. Ook de digitale aanpak komt aan bod.

Nadien komt er nog een woordje uitleg over televisie, om af te sluiten met radar. Met dat laatste begrijp je meteen hoe je geflitst wordt als je te snel rijdt. Uiteraard zijn vragen welkom, we doen ons best om een zo goed mogelijk antwoord te geven.

Deelname aan deze lezing is gratis. Iedereen is welkom, dus ook niet-leden. Tijdens onze vergadering voorzien we een kleine maaltijd (aperitief, hoofd- en nagerecht, met wijn, water en koffie). We veronderstellen dat luisteraars zich aansluiten bij onze bijeenkomst. Voor het eten hanteren we de democratische all in prijs van 30 euro per persoon. Aanmelden door betaling op rekening BE18 2300 2019 9965 van Kiwanis Tielt-Winge dient te gebeuren ten laatste op vrijdag 11 oktober.

We verwelkomen je in ons vast vergaderlokaal, het Wagenhuis van het kasteel van Horst, Horststraat 28 in Holsbeek. Er is voldoende parking beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kasteel van Horst
Horststraat 28
3220 Holsbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 30,00 €
€ 30,0
Reservaties
Organisatie Kiwanis Tielt-Winge