U bent hier:

EINDELIJK OUD met prof. em. dr. Marc Nelissen

We zijn bang om oud te worden.
In wezen is daar geen reden toe, integendeel.
Oud is niet out!
We focussen ons te veel op de ongemakken van de ouderdom en de verheerlijking van de jeugd. Maar de rijpe jaren van de grijze haren bieden zoveel mogelijkheden en mooie kanten! De hogere leeftijd heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de evolutie van de mens, en daar kunnen we veel uit leren.
Wat is verouderen? Kunnen we altijd maar ouder blijven worden? Kan je je geluk opdrijven? Wat is het nut van de menopauze, is het een foutje van de natuur, of een slimme oplossing? Mag de senior nog seks hebben? Waarom doet eenzaamheid pijn en is het zo ongezond?
De mens is de meest sociale soort op aarde, en daar moeten we rekening mee houden. Wanneer we naar onze verre voorgeschiedenis kijken, vinden we instrumenten om de senior terug zijn verdiende waardigheid te geven: zonder de derde leeftijd zouden we niet de wetenschap, techniek en cultuur van vandaag hebben bereikt. De mens was nooit mens geworden zonder de ouderdom. De evolutionaire kijk biedt een revolutionair nieuwe benadering van de rijpe mens.
Prof. em. dr. Mark Nelissenis een Vlaams bioloog, emeritus professor aan de Universiteit Antwerpen en auteur van meerdere boeken over het gedrag en de evolutie van de mens.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar cc De Poort
Markt
9230 Wetteren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; OKRA-leden: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie OKRA Academie regio Wetteren