19 april

Eetbare bloemen - van roos tot staartaar

Waar?

online

nvt
2800 Mechelen

Wanneer?

Prijs

Basistarief: €10.00

Velt-leden: €7.00

Over deze activiteit

Een hype of een traditie? Welke bloemen kan je eten, hoe kan je ze telen, wanneer oogst je en hoe verwerk je ze? Van saffraan over bissap naar een hanami lunch. Een boeiende voordracht die je zal overtuigen om zelf ook met bloemen aan de slag te gaan in de keuken. Velt-lesgeefster Annick Hollebeke laat je kennismaken met degelijke boeken die je in je zoektocht naar eetbare bloemen uit eigen tuin kan gebruiken om een veilige, kleurrijke maaltijd te bereiden. Van Elisabeth de Lestrieux over Maria Treben naar Alys Fowlers... Dames die een ongelooflijke kennis hebben van eetbare bloemen en die je zullen inspireren om na deze voordracht je tuin om te toveren tot een kleurrijke bloementuin vol eetbare delicatessen. Vooraf inschrijven via info.mechelen@velt.be

In de kijker

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen 

Antwerp Art Weekend: moderne kunst over de hele stad

Verder lezen 

Vuurdoop Festival: zes muziektalenten voor 2021

Verder lezen 

5 tips voor dit weekend

Verder lezen 

5 evenementen voor fans van film

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen