U bent hier:

Een paar is twee - De Grote Foulée vzw

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Bij ‘Een paar is twee’ gaat het over de vraag of ware liefde per se exclusief moet zijn. Als monogamie de regel is, waarom wijken er zo velen af van het romantische ideaal van de ene ware liefde. Of seksuele trouw als ultieme relatietest.
We gaan ook te rade bij Belgische re¬latietherapeute Esther Perel in haar jongste boek Liefde in ver-houding.
Drie beroepsacteurs, Elise Bundervoet, Marc Stroobants en Daan Hugaert gaan aan de slag met onze bewerking van de gelijknamige, fijnzinnige roman ‘Een paar is twee’ van de jonge Antwerpenaar Toon Van Mierlo.
♥"De voorstelling is een knap staaltje driebanden tussen twee heren en een dame, die in woord en beeld (tango, silhouetten) hun verhoudingen manoeuvreren. De nu eens geestige dan weer sarcastische of onbevangen dialo- en monologen balanceren intrigerend tussen ernst en luim. De cruciale ontmoeting waar Oewonald in gesprek met de echtelieden naar de juiste richting zoekt, is heerlijk ontregelend."
- Rudy Vanschoonbeek, uitgever.
♥"Het is met genot als met pijn: het lichaam vergeet." Humor en diepzinnigheden passeren de revue in 'Een paar is twee', ontrouwtheater van het zuiverste dokwater, waarin een man, zijn vrouw en haar minnaar een geanimeerd verbaal steekspel spelen.' - Dimitri Bontenakel, schrijver.
♥"Gaan zien! Goed stuk, goeie acteurs ook: de typische humor van Toon Van Mierlo blijft goed overeind on stage en ook visueel mag dit stuk er zijn. Zelfs het stukje magisch realisme blijft ook op het toneel werken. Of hoe een paar soms ook 3 is." - Nancy Derboven , uitgever bij Pelckmans Pro.
♥ Pittig decadent stuk, snedige replieken, prikkelend spel. Een aanrader.” – Jan van den Berghe, publicist, mediafiguur.
♥“De karaktertekening van Willem als verlegen, ietwat teruggetrokken man staat helemaal op scherp. Dat Willems relatie aan een zijden draadje hangt, maakt iets in hem wakker.
Hij wordt aanweziger, agressiever zelfs, en het stuk wordt dramaturgisch interessanter. In Willems grote ommezwaai en pas ontdekte cynisme, kan hij ook enkele taalgrapjes kwijt. Dat weten wij wel te appreciëren.”
- Magali Degrande, Het Nieuwsblad.

“Wat vroeger met de Franse slag een ‘ménage à trois’ werd genoemd, valt tegenwoordig onder de plechtstatige noemer ‘polyamorie’.

Het theaterstuk Een Paar Is Twee , gebaseerd op het gelijknamige boek van Toon van Mierlo, is daarvan gelukkig een amusante exponent.
De personages zijn sympathiek, de replieken snedig, de monologen nodigen uit tot reflectie en er wordt anderhalf uur bevlogen geacteerd.
De prikkelende striptease waarmee Elise Bundervoet haar minnaar Ronald probeert te verleiden , is een schoolvoorbeeld van grote foulée. Alleen al die scène is de verplaatsing waard. Zoals de flaptekst op de flyer het treffend formuleert: het is een stuk waarin humor het op punten haalt van tragiek, en waarin het gevecht tussen lust en liefde onbeslist eindigt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Kruisboog - Theaterzaal
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 22,00 €; 55+,-26: 21,00 €
€ 22,0
Reservaties
Organisatie CC De Kruisboog
Contact 016 805 696