U bent hier:

Een hart voor Willem: leer reanimeren

Dit jaar overleed dr. Willem Stockman geheel onverwacht. Hij was een spoedarts met een groot hart voor vrijwilligerswerk en voor het Rode Kruis. Samen met zijn familie en het Rode Kruis willen AZ Delta, ARhus en Stad Roeselare hem op gepaste wijze herdenken tijdens de kerstperiode, een periode van vrede en bezinning voor iedereen.
En hoe kan dit beter dan met reanimatiesessies waaraan iedereen kan deelnemen?!
Zo wordt een deel van het levenswerk van dr. Stockman herdacht én doorgegeven. Want we kunnen wel hopen dat we zelf nooit een hartstilstand krijgen of dat het niemand uit onze naaste omgeving overkomt. Maar als het gebeurt, dan kan je met reanimatievaardigheden een leven redden!

Op zondag 22 december 2019 staan vrijwilligers van het Rode Kruis en AZ Delta binnen, buiten en overal rond ARhus van 10u tot 17u klaar voor iedereen die wil leren reanimeren door basisreanimaties toe te dienen en AED-toestellen te hanteren.
Maar soms komen we toch te laat… En zelfs dan kunnen we nog een leven redden! In de Stad Roeselare is het nu al mogelijk om je online in te schrijven als orgaandonor. Heb je hiervoor nog wat begeleiding nodig of heb je nog vragen, dan kan je ook hiervoor terecht in ARhus op zondag 22 december. De medewerkers van de Stad Roeselare helpen je met je vragen en je registratie.

Meer info is te lezen op www.rodekruis.be/roeselare.

Georganiseerd door AZ Delta, ARhus, Stad Roeselare en het Rode Kruis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar ARhus
De Munt 8
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 22 december 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Kenniscentrum ARhus
Contact info@arhus.be
051 69 18 00
Trefwoorden ARhusRSL, cpr, reanimatie, levensreddend handelen