U bent hier:

Educatief wandelpad archeologie

Een 4,5 km lang wandelpad leidt bezoekers van het middeleeuwse Oud-Gasthuis in het centrum van Asse (Gemeenteplein 26) naar de Romeinse nederzetting. Langsheen het traject geven 23 informatiepanelen meer informatie over de opgravingsresultaten. Twee figuurtjes, de Romeinse pottenbakker Lucius Macrinus en een archeologe, werkzaam in Asse, begeleiden de wandelaars op hun tocht.
2000 jaar geleden was Asse een bloeiend Romeins handelsdorpje, anno 2016 zijn daar nog steeds vele resten van terug te vinden in de bodem. Archeologen vonden de voorbije jaren een schat aan nieuwe informatie over het Romeins, maar ook over het prehistorisch en het middeleeuws verleden van Asse. Om deze resultaten kenbaar te maken aan het grote publiek, opende Agilas vzw, in samenwerking met verschillende partners, een permanent ‘Educatief Wandelpad Archeologie’ met een bijhorende schattenjacht voor jongeren, een kleurwedstrijd voor de allerkleinsten en verschillende educatieve pakketten voor klasgroepen.

Praktisch: gratis wandelflyers met de wandelroute, deelnamebrochures voor de schattenjacht en kleurprenten kunnen afgehaald worden aan de infobalies van CC Asse en de bibliotheek (Huinegem 2-4) of kunnen gedownload worden via www.agilas.be. Voor meer informatie over de educatieve schoolpakketten en de noodzakelijke reservatie ervan kan contact opgenomen worden Kristine Magerman van Agilas vzw (0474/29.95.67 of kristine.magerman@agilas.be).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Oud Gasthuis
Gemeenteplein 26
1730 Asse

Hoe geraak ik hier?

Prijs gratis
Organisatie Agilas
Contact info@agilas.be
Links