U bent hier:

Edgar Tinelmuseum

Tentoonstelling Klassieke muziek

De destijds beroemde Belgische pianist en componist Edgar Tinel (1854-1912) verdient ook vandaag aandacht. Zijn muziek wordt tegenwoordig niet vaak uitgevoerd. Maar wanneer dat wel gebeurt, is het publiek onveranderlijk enthousiast. Tinel staat dan ook onder kenners bekend als een zeer goede componist. In het museum ontdek je het levensverhaal van deze getalenteerde toondichter.
Het Tinelmuseum wil de muzikale erfenis van de componist Edgar Tinel in zijn geboortehuis bewaren. Daarnaast organiseert de Tinelkring regelmatig concerten in Sinaai en werkt mee aan de promotie en uitvoering van Tinels werk.

Je kan het museum ook bezoeken na telefonische afspraak.

Openingsuren: de laatste zondag van de maanden april t.e.m. oktober van 15.00 tot 17.00 of op afspraak : Emiel Aerssens tel. 03/772.39.27

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Edgar Tinelmuseum
Edgar Tinelstraat 33
9112 Sinaai-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zondag van15:00tot17:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs gratis
Reservaties
  • Bel naar +32 3 7723548
Organisatie Tinelmuseum vzw
Trefwoorden FP, erfgoed, Bevestigd2020