8 mei

Ecofitness Heihuiskens

Waar?

Natuurgebied Heihuiskens

Oude Postbaan
3530 Houthalen-Helchteren

Wanneer?

Over deze activiteit

Wil je een voormiddag plezier maken, in de natuur zijn en je tegelijkertijd fysiek een beetje inspannen? Neem dan zeker eens deel aan onze Ecofitness-dagen: op een zaterdagvoormiddag help je mee aan het onderhoud van onze natuurgebieden. Maaien, zagen, afvoeren van maaisel, bouwen van takkenwallen... er is voor iedereen aangepast werk.

Net over de grens met Peer werken we aan het onderhoud van ons natuurgebied Heihuiskens.

We werken verder aan het opruimen van een oude omheining en coniferenhaag om het gebied terug zijn originele uitzicht te geven.

Ook zin om mee te doen? We komen samen aan de ingang van het natuurgebied om 9u. Je kan dit best bereiken via de Helchterensedijk, volg deze tot aan het kruispunt met de Oude Postbaan en sla rechts de Oude Postbaan in. Sla links af aan de zandweg en volg deze tot aan het heideperceel. We voorzien ook wegwijzers met het opschrift "Natuurpunt Houthalen-Helchteren" om jullie te helpen de juiste weg te vinden.

Breng handschoenen en een goed humeur mee, wij zorgen voor het werkmateriaal en een hapje en drankje. We nemen de nodige voorzorgsregelen en voorzien ontsmettingsmiddelen om de activiteit "Corona-proof" te laten doorgaan.

In de kijker

7 musea met een terras

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen