U bent hier:

ECO-Therapeutica 2013 | Integrale Gezondheidsbeurs

Beurs Gezondheid en wellness

ECO-Therapeutica is een succesvol & uniek concept dat tijdens de vorige edities reeds meer dan 70.000 bezoekers uit binnen en buitenland heeft kunnen bekoren. Deze dubbelbeurs (7.000m²) is verspreid over 2 hallen met podium en 4 auditoria waar er simultaan gratis lezingen, demonstraties en proeflessen plaatsvinden over de meest uiteenlopende thema's. Kom zeker naar deze niet te missen feesteditie!
ECO-Therapeutica is een succesvol en uniek concept dat tijdens de 14 vorige edities in Leuven (10), Genk (2) en Antwerpen (2) meer dan 70.000 bezoekers uit binnen en buitenland heeft kunnen bekoren. Deze dubbelbeurs vindt plaats in twee aparte hallen, één over 'alternatieve & complementaire geneeswijzen' en één over 'esoterie & spiritualiteit' volledig geïntegreerd tot 1 groot evenement. Elke hal beschikt over een aparte ingang, maar aangezien ze met elkaar verbonden zijn, hoeft men maar 1 keer toegang te betalen.

Meer dan 130 exposanten verspreid over 2 hallen zullen deelnemen aan deze feesteditie op zaterdag 9 & zondag 10 maart 2013. Nog nooit zal het aanbod zo gevarieerd en zo volledig zijn geweest als op deze feesteditie!!

Bovendien zullen er, verspreid over twee dagen, meer dan 80 gratis lezingen en demonstraties plaatsvinden in 4 professionele auditoria. In vorige editie werd als special guest op zaterdag Roy Martina uitgenodigd en op zondag was er een special performance door de vrouwengroep KERUNA. De eerste 500 bezoekers op zaterdag en op zondag kregen een gratis pakje wierook. U kon er als bezoeker, indien gewenst, genieten van een gratis Reiki-kennismakingssessie en/of Shiatsu-kennismakingssessie. Verder vond er, dagelijks, een gratis intiem relaxatieconcert plaats door 'De Druïde'.

Uit een steekproef gedaan bij 352 ondervraagden (2009 | De cijfers van de laatste twee edities waren vergelijkbaar) blijkt dat het zowel voor de exposant als voor de (professionele) bezoeker een absolute must is om deze beurs te bezoeken. Bijna 96% van de ondervraagden zouden de beurs aanraden aan vrienden en familie. Voor meer dan 92% van de bezoekers was het zelfs de beste beurs in z'n genre die ze bezocht hadden in 2009. Slechts minder dan 1% van de ondervraagden vond de beurs maar helemaal niets.

De 14 vorige edities, kenden een buitengewone belangstelling van een bijzonder geïnteresseerd publiek. Zowel voor de exposanten als voor de bezoekers zal deze 15de editie andermaal de doeltreffendheid en noodzakelijkheid van complementaire geneeskunde aantonen.

Tegelijk willen we met deze beurs aantonen dat er interessante alternatieve wetenschappelijk onderbouwde natuurgeneeswijzen zijn. We denken dan bijvoorbeeld aan fyto- & aromatherapie, bioresonantietherapie, magneetveldtherapie, acupunctuur... Deze therapieën kunnen onder de juiste omstandigheden perfect als alternatieve en/of als aanvullende behandeling dienen.

Door de maatschappelijk kritische geest is er een stijgende interesse in de alternatieve geneeswijzen, elders en ook in ons land. We merken zelfs dat veel klassieke artsen zich bijscholen of zich zelfs omscholen om zo hun klassieke kunde uit te breiden. Maar ook de alternatieve behandelaars vinden meer en meer hun weg naar de klassieke geneeskunde. Een kruisbestuiving is volop aan de gang met als belangrijkste doelstelling en hopelijk met als eindresultaat betere behandelingsmethoden voor de patiënt. Net als de vorige jaren heeft ECO-Therapeutica als eerste doelstelling het grote publiek een duidelijke uitleg te verschaffen over deze aanvullende geneeswijzen.

In hal I kan je verschillende organisaties, scholen, opleidingscentra, verkoopstanden en beroepsverenigingen terugvinden met thema's zoals shiatsu, podologie, kruidenleer, Bachbloesemtherapie, bioresonantie, tantra, gezondheidstherapie, voetreflexologie, tachyon, pijnbestrijding,... Men kan er terecht voor meer informatie over hoe de discipline is ontstaan, welke scholing vereist is, welke materialen en/of middelen gebruikt worden enz. Veel exposanten laten je bovendien proeven (gratis of voor een klein prijsje) van hun therapie.

In hal II kunt u terecht voor alles i.v.m. esoterie. Vertegenwoordigers van onder andere handlijnkunde, kaartleggen, helderziendheid, enz ... zullen de geïnteresseerde bezoekers te woord staan. Door het esoterische naast het complementaire te plaatsen, kunnen we spreken van een volledige en complete alternatieve beurs.
Dit is een uitzonderlijke gelegenheid voor de open-minded bezoeker om ongedwongen kennis te maken met één of andere vernieuwende therapie of opleiding en zich een beeld te vormen van alle gangbare mogelijkheden op vlak van alternatieve gezondheidszorg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brabanthal
Brabantlaan 1
3001 Heverlee

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 9 maart 2013 tot 10 maart 2013
Prijs
Inkom algemeen: € 10,00 (met kortingsbon of speciale categorie) Kortingsbonnen ter waarde van € 2,00 kunnen afgedrukt worden op de website http://www.paranatura.be/kortingsbonnen.html. Speciale categorieën: -18; +65; WIGW; lerarenkaart; studentenkaart) Gratis inkom: kinderen tot en met 13 jaar (enkel indien in gezelschap van meerderjarige)
€ 10,0
Organisatie Paranatura vzw
Contact +32 15 230 200, 0479334963
Trefwoorden gezondheid, beurs, alternatief, AO, complementair, integraal, esoterie, ecotherapeutica, eco-therapeutica, therapeutica, esoterisch