U bent hier:

Echo / Ecart

Tien jonge kunstenaars, die actief zijn op verschillende vlakken, maar wel allemaal performance hebben gestudeerd aan La Cambre, komen met hun eigen kijk op de collectieve dynamiek en de ludieke aanpak van de Groupe Écart (1969-1982), tot wie ook John Armleder behoorde. De pandemie stak echter stokken in de wielen van het creatieve proces. De opvoering in Kanal moest noodgedwongen naar achteren verschoven worden en de groep werd gedwongen meerdere maanden vanop afstand te werken. Het resultaat van de vele videoconferenties, soloperformances, protocollen die vanop een afstand doorgegeven werden en zelfs ziekte is een gemeenschappelijke verbeelding die vandaag te zien is bij Kanal: individuele, maar ook collectief gedragen voorstellingen. Bewegende lichamen getuigen van het vreemde spanningsveld tussen de beslotenheid van thuis, de gecontroleerde openbare ruimte en de beveiligde kunstomgeving; een opmerkelijke kijk op de wereld, ontstaan vanuit onze beleving vandaag.
Studenten: Anjan, Martin Bonnaz, Anita de Laforêt, Malsy Klasen, Alexandre Lorgnier du Mesnil, Sarah Minutillo, Estelle Saignes, Alexane Sanchez, Isabelle Sidaine, Laetitia Troilo.
Begeleiding: Aline Melaet en Dialogist-Kantor (Toni Geirlandt).
Coördinatie: Antoine Pickels.
In samenwerking met ENSAV – La Cambre.


- Gratis toegang met expoticket

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
024351368
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.