U bent hier:

eB! Quiz

Een boeiend spel in een moderne en interactieve tentoonstelling
De eB! Quiz snijdt een heel gamma boeiende kwesties aan. De Brusselse geografie, geschiedenis, het leefmilieu en de instellingen en ook haar status van Europese hoofdstad komen aan bod en worden aan de hand van de vragen belicht.

Hoe bracht een provinciestadje het tot hoofdstad van 500 miljoen Europeanen? Welke metrolijnen strekken zich uit op de oude middeleeuwse vestingmuur? Wat is het hoogst gelegen punt van het gewest? Hoe komt het dat een woord dat ‘bastaard’ betekent een eretitel werd? Welke Brusselaars kregen ooit de Nobelprijs? Je ontdekt het aan de hand van kruiswoordraadsels, een gigantisch schaalmodel, door te luisteren naar paraplu’s en te verdwalen in een doolhof. Klaar om de uitdaging aan te gaan en je te laten verrassen?

Praktische info : de boekjes worden 7 dagen op 7 verkocht bij de ticketverkoop van de tentoonstelling, de deelnemers die alle uitdagingen aangegaan zijn, krijgen een attentie!

Info

Waar experience.brussels
Koningsstraat 4
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - vrijdag van 9:30 tot 17:30
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Prijs
Normaal
€ 1,0
Organisatie experience.brussels
Contact info@experience.brussels
02 563 61 11
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.