U bent hier:

Dubbele dichterslezing

Lezing of congres Literatuur

Bernard Dewulf werkte voor NTGent en is columnist voor het Weekblad van de krant De Standaard. Hij debuteerde in 1987 met negen gedichten in de bloemlezing Twist met ons.
Delphine Lecompte is uit heel ander hout gesneden. Ze debuteerde in 2004 in het Engels met de roman ‘Kittens in the Boiler'
Bernard Dewulf werkte voor NTGent en is columnist voor het Weekblad van de krant De Standaard. Hij debuteerde in 1987 met negen gedichten in de bloemlezing Twist met ons en werd samen met Dirk van Bastelaere, Charles Ducal en Erik Spinoy ingehaald als de belangrijkste vertegenwoordigers van een nieuwe dichtersgeneratie. Een eerste eigen bundel kwam er pas in 1995: het fenomenale Waar de egel gaat. Naast poëzie verschenen van Dewulf ook essays in boekvorm over Belgische kunst en kunstenaars. Van januari 2012 tot januari 2014 was hij officiële stadsdichter van Antwerpen en schreef toen voor onze eigenste bibliotheek Bist de poëtische ode aan bibbezoekers De lezer. Vorig jaar verscheen eindelijk nog eens een bundel van Dewulf. Naar het gras stelt allerminst teleur. Nog steeds blijkt Dewulf één van de karakteristieke stemmen in poëtisch Vlaanderen te zijn, nog steeds onovertroffen als chroniqueur van het kleine leven. 


Delphine Lecompte is uit heel ander hout gesneden. Ze debuteerde in 2004 in het Engels met de roman Kittens in the Boiler, waarna ze overschakelde naar gedichten in haar moedertaal. Voor haar debuutbundel De dieren in mij kreeg ze de C. Buddingh’-prijs 2010 en de Prijs Letterkunde 2011 van de Provincie West-Vlaanderen. Het oeuvre van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum. In inmiddels zeven bundels bevraagt ze volstrekt genadeloos en vol branie zichzelf, de wereld en de poëzie. Vorig jaar bracht ze haar Best Of uit, waarin alle incestueuze imkers, gekwelde touwslagers, pedofiele tuinmannen, norse walvisjagers, morose windhondenfokkers, verwaarloosde hoefdieren, onbereikbare moeders en de geliefde oude kruisboogschutter een nieuw verband met elkaar aangaan. Ze bevolken een wereld die vol is van woede en gekte, maar ook van bezinning, verliefdheid en troost. 


Vanessa Broes voelt hen beide aan de tand over leven en werk. 

 

Info

Waar Bibliotheek Wilrijk
Bist 1
2610 Wilrijk
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 6,00; voorverkoop: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie cultuurcentrum De Kern
Links

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas