U bent hier:

Dries Segers uitgenodigd door Annelies Nagels

Tentoonstelling Fotografie

Fotografie is per definitie een gecontroleerd medium dat rekening houdt met nauwkeurige optische, technische en wetenschappelijke aspecten. Dries Segers verbreed de limieten en mogelijkheden ervan door te focussen op het oncontroleerbare. Zijn werk bevindt zich tussen abstracte en objectieve weergave. Deze generatieve fotografie geeft het medium de mogelijk een proces te ondergaan waar technische en wetenschappelijke eigenschappen elkaar uitdagen. Zo verschijnen er beelden die een resultaat zijn van een intuïtief onderzoek.
Licht(gevoeligheid) en tijd zijn lange tijd de basiselementen van zijn werk geweest. Zijn focus begint zich recentelijk ook te verleggen naar het apparaat en de reproductie van een fotografische afbeelding.
Dries Segers (b. 1990, Turnhout) woont en werkt in Brussel. Hij studeerde aan de Listahaskoli, Icelandic Academy for the Arts in Reykjavík (2011) en de LUCA School of Arts, Sint Lukas Brussel (2013). Zijn werk werd getoond in solo en groepstentoonstellingen zoals The Weekend Room (Gwangju, South Korea), De Brakke Grond (Amsterdam, NL), Musée & Galerie Botanique (Brussel, B), Neue Galerie (Ausberg, D), Warte für Kunst (Kassel, D), 019 (Gent, B), BOZAR (Brussel, B), Tique art space (Antwerpen, B), De Warande (Turnhout, B) en Fotomuseum (Antwerpen, B). Zijn werk wordt vertegenwoordigd door DMW Art Space, Antwerpen.

Annelies Nagels studeerde Slavische filologie en kunstwetenschappen. Na een verblijf van twee jaar in Moskou was ze van 2004 tot 2007 atelierverantwoordelijke bij kunstenaar Jan De Cock. Sinds tien jaar leidt zij de dienst tentoonstellingen van cultuurhuis de Warande in Turnhout. Bij de tentoonstellingen die zij in de Warande reeds realiseerde horen o.a. solotentoonstellingen van Hans Op de Beeck, Jef Geys, Nicolas Provost, Peter de Cupere, Nel Aerts en Ria Pacquée. Momenteel loopt in de Warande de groepstentoonstelling ‘The Gulf Between’, die ze cureerde samen met Glenn Geerinck.

Info

Waar Hopstreet Gallery
Sint-Jorisstraat 109
1050 Elsene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Donderdag - zaterdag van 13:00 tot 18:00
Organisatie Hopstreet Gallery
Contact hop@hopstreet.be
+ 32 496 54 44 54
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier