U bent hier:

Driekoningenconcert

Luc Bergé (hoorn), Svenja Van Driessche (viool), Nina Poskin(altviool), Jasmien Van Hauthem (altviool) en Tinne Muyle (cello) brengen je een programma met werk van Bach, Dohnanyi, Mozart en van Luc Bergé zelf.
>> Svenja Van Driessche
Ondanks haar jonge leeftijd is Svenja reeds een begrip in de belgische muziekwereld en wordt zij aanzien als een van de meest getalenteerde en beloftevolle violisten van haar generatie. Ze is een veelgevraagde soliste op zowel binnen- als buitenlandse podia en speelt regelmatig concerten met vermaarde orkesten en dirigenten, waaronder het Brussels Philharmonic.
Ze studeerde aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij de vermaarde pedagogen Augustin Dumay en Tatiana Samouil en behaalde haar bachelordiploma aan de Haute École de musique de Lausanne bij Pavel Vernikov. Voor haar eindexamen Master aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen kreeg ze de grootste onderscheiding met felicitaties van de jury. Sinds oktober 2016 volgt zij het vervolmakingsprogramma 'Master de Interpretacion Solista' aan de Escuela Superior de Enseñanza Musical Katarina Gurska te Madrid bij prof. Zorik Tatevosyan (assistent Ana Chumachenco).
Svenja stelt zich kandidaat voor de Koningin Elisabethwedstrijd 2019, met pianist Liebrecht Vanbeckevoort aan haar zijde.


>> Luc Bergé
Luc Bergé studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel en behaalde het hoger diploma hoorn bij André Van Driessche met de grootste onderscheiding. Hij vervolmaakte zich verder bij Hermann Baumann. Luc was tijdens zijn loopbaan hoornsolo in diverse orkesten en specialiseerde zich ook in het bespelen van de historische hoorn. Hij heeft verschillende CD opname's gerealiseerd die door de internationale pers enthousiast onthaald werden (o.a. trio's van Brahms; Ligeti; O, du schöner Hörnerklang; Fuga Libera). Hij was 18 jaar de hoornsolo van het 'Orchestre des Champs Elysées' met Philippe Herreweghe en is momenteel docent aan het KMC Brussel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Onze-Lieve-Vrouwekerk
Gemeenteplein
3040 Huldenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 13 januari 2019
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Organisatie Cultuurdienst en Cultuurraad Huldenberg
Contact cultuur@huldenberg.be
02 302 43 56
Links
Trefwoorden driekoningenconcert, nieuwjaarsconcert, HomepageHuldenberg