U bent hier:

Drawings - AFGELAST

Dansvoorstelling Moderne dans

Drawings draait rond Le Noir de l’Etoile van de Franse componist Gérard Grisey (1946-1998). Deze compositie voor een percussiesextet en tape werd gerealiseerd in 1989 en moet de voorschriften van de componist precies volgen: het publiek wordt omcirkeld door de musici zodat de luisteraar omgeven wordt door de klank, alsof die uit het universum komt.
Marc Vanrunxt zet daarbij vier dansers-choreografen in die sinds 2017 deel uitmaken van Kunst/Werk: Peter Savel, Igor Shyshko, Lise Vachon en Georgia Vardarou, hier aangevuld met Nathan Ooms. Vanrunxt nodigt deze performers uit om mee te choreograferen aan een cluster van vijf choreografische ‘partituren’. Hiermee gaat Vanrunxt een stap verder dan in Prototype (2017), waarin dezelfde cast reeds een grote autonomie als auteur opeiste.

Drawings is opgebouwd uit talloze contrasten: het hoorbare versus het onhoorbare, het zichtbare versus het onzichtbare, het waarneembare versus het nauwelijks waarneembare. Het is een duik in de kosmos, de ons omringende ruimte versus het onbereikbare.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bourlaschouwburg
Komedieplaats 18
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 27 mei 2020
Organisatie Toneelhuis
Contact info@toneelhuis.be
+32 3 224 88 44