U bent hier:

Draken

+1 punt 6 jaar

Draken is een familietentoonstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Afspraak met de draak, in het STAM, ergens tussen fantasie en feiten. Zie verder bij de uitgebreide info. Draken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, dan weer aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid. Maak kennis met helden die de draak verslaan en met draken die beschermen. (Afbeelding: Bovenop het Gentse belfort ...
Draken is een familietentoonstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Afspraak met de draak, in het STAM, ergens tussen fantasie en feiten. Zie verder bij de uitgebreide info.

Draken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, dan weer aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid. Maak kennis met helden die de draak verslaan en met draken die beschermen. (Afbeelding: Bovenop het Gentse belfort waakt een draak over stad en stedelingen, De Zwarte Doos - Stadsarchief Gent.)

Vriend of vijand, de draak is van alle tijden en culturen. Het is de mens die dit fabeldier betekenis geeft en zijn innerlijk en uiterlijk bepaalt. Maar tegelijk komen alle mogelijke uiterlijke kenmerken van een draak ook echt voor in de natuur, tot en met het vuurspuwen en de meerkoppigheid.

Deze tentoonstelling pakt uit met prachtige (cultuur)historische objecten, fascinerende legendes, linken met vandaag en dieren op sterk water. En met een drakenskelet, samengesteld speciaal voor deze expo.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar STAM Stadsmuseum Gent
Godshuizenlaan 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: € 8.00; reductie: € 6,00; jongeren 19-25: € 2,00; gratis: € 0

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Gent: € 1,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie STAM Stadsmuseum Gent
Contact 09 267 14 00
Links
Trefwoorden wijk__watersportbaan_ekkergem, UiTPAS Gent, bijlokesite
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Draken op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS