U bent hier:

Draai niet rond de pot

Week van de Fair Trade bij Oxfam-Wereldwinkels.
Draai niet rond de pot.
Ruil op 13 oktober een lege chocopot voor een pot Oxfam-choco.
Oxfam-Wereldwinkels pakt uit met een opmerkelijke actie. Op zaterdag 13 oktober, de afsluiter van de Week van de Fair Trade die gepast de naam Wereldwinkeldag draagt, kan je in de Oxfam-Wereldwinkels Oostende een lege chocopot van gelijk welk merkruilen voor een Oxfamexemplaar. Onder de slogan draai niet rond de pot vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.
“Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede … kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. En de grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. En dat willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven,” .
Met deze ruilactie en de bijhorende petitie wordt aan politici gevraagd om hun verantwoordelijkheid op te nemen en te stoppen met rond de pot te draaien als het over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu gaat.

www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade
Campagneverantwoordelijke Dehoorne Roland 0496/674445 rolencol@belgacom.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Oxfam Wereldwinkel vzw
Torhoutsestwg 25 , Christinastraat 53 en Jacob Besagestraat 61
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 13 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact 0496/674445