U bent hier:

Dounia Mahammed - Salut Copain

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Deze monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.
‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’
Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

Deze monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. De tekst getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.

In 2015 won Dounia met ‘Salut Copain’ de Horlait-Dapsens Prijs en in de zomer van 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater aan Zee in Oostende.

“De grilligheid van de fantasie, de muzikaliteit van de tekst en het bizarre bewegingspatroon smelten samen in een voorstelling die tegelijkertijd fragiel en krachtig weet te zijn en de toeschouwer voortdurend meeneemt. Het geheel ademt generositeit uit.” (Juryrapport Theater aan Zee)

Info

Waar Theater Hemelhoeve
Azalealaan 1
2930 Brasschaat

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 27 april 2018
Prijs
vriend 8€, kassa +1€
€ 11,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Theater Hemelhoeve
Contact cultuurcentrum@brasschaat.be
03 650 03 40
Trefwoorden 'dag van de dans', circuit X, Dag van de Dans