U bent hier:

Double bill passerelle - Elie Tass/Manon Avermaete

Dansvoorstelling Moderne dans

 Een blind date in tijden van Corona  Passerelle heeft een patent op jong aanstormend talent. Namen als o.a. Sidi Larbi Cherkaoui, Lisbeth Gruwez, Benjamin Vandewalle, Alexander Vantournhout, Bérengère Bodin en Anneleen Keppens gingen in het begin van hun carrière in zee met Passerelle.  Op het menus staan twee jonge, voor het brede publiek relatief onbekende, choreografen die aan de slag gaan met een groep jonge dansers. Het siert de Kortrijkse schouwburg om Passerelle dit jonge, fragiele werk op te nemen in haar programmatie.  Het coronavirus brak uit ten tijde van de audities. Wie er op het podium zal staan, weten we bij het drukken van deze seizoensbrochure niet. Wel kennen we de choreografen en dat belooft zacht uitgedrukt heel wat goeds.  Passerelle presenteert Manon Avermaete en Elie Tass in double bill.  
Manon Avermaete / Blind Spot
In 'Blind Spot' richten vijf performers de schijnwerper op ons beperkt vermogen te zien wat er écht aan de ribben van onze naasten kleeft. In een licht banale setting vertellen ze persoonlijke, vaak aandoenlijke verhalen. Recht uit het hart. Manon Avermaete orchestreert met Blind Spot knetterende harmonie, chaos en humor. 
Manon komt uit Antwerpen en studeerde in 2007 af aan de Theaterschool Amsterdam waar ze een opleiding Moderne theaterdans volgde. Tijdens en naast haar studies werkt ze aan eigen choreografieën. What the water feels like to the fishes is het eerste stuk dat ze kan tonen buiten de schoolmuren. Het wordt geselecteerd voor de Uitmarkt in Amsterdam en zorgt voor het startschot van haar werk als choreograaf.   Samen met Paulien Truijen richt ze haar eigen dansgezelschap Cie.Woest op. Met Woest legt ze haar focus voornamelijk op het maken op locatie met o.a. Leaving Normal, Lucky Shots en Balancing Bodies. In deze voorstellingen is Manon steeds op zoek naar een nieuwe relatie met haar publiek. Sinds 2016 bouwt Woest haar expertise veld uit door steeds meer te werken voor een jong publiek.   Wat haar taal typeert is het mengen van verschillende kunstvormen en het zoeken naar humor in haar bewegingstaal. Leesbaar en verteerbaar!     
Elie Tass / Vertical Waters 
Elie Tass en drie jonge dansers nemen je met 'Vertical Waters' mee op een fysieke dwaaltocht. Ze geven je inkijk in hun individuele en collectieve verbeelding. De speelvloer lijkt een nest waarin de dansers hun functie als bouwers te lijf gaan.  Of is het net een groep lichamen die zich voordoet als stilstand in beweging? Elie Tass: In 2006 ontmoet hij Alain Platel bij les ballets C de la B, een ontmoeting die het begin van een lange samenwerkingsperiode inluidt (2006 - 2019), voornamelijk in de creaties van vsprs, pitie!, Out of context - for Pina, tauberbach en nicht schlafen.  In 2011 nodigde Ross McCormack, een les ballets C de la B-collega, hem uit om voor het hedendaagse dansgezelschap Dancenorth in Queensland (Australië) samen te collaboreren aan de creatie van [SIC].
 Voor Sidi Larbi Cherkaoui werkte hij in 2012 als danser voor de creatie van Puz/zle.
  In 2019 maakt hij met de laatstejaarsstudenten van de Paolo Grassi school in Milaan entrata di emergenza, dat vervolgens wordt uitgenodigd op het Festival Morsi en dan later ook door Fondazione Prada in Milaan, ditmaal herwerkt voor de veel grotere Deposito ruimte.  In zijn werk vertrekt Elie vooral vanuit de idee van een hevig onderzoekend lichaam … dansend maar ook wandelend, zittend, ademend, manipulerend, zwetend en observerend. En vanuit goesting.  Productie: Passerelle, platform voor jonge dans, ism Cultuurcentrum C-Mine & Kortrijkse schouwburg 

Info

Links
Waar Budascoop Kortrijk
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 november 2020 tot 7 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties
Organisatie Schouwburg Kortrijk
Trefwoorden Voorstellingen, Uitkalenderkortrijk