U bent hier:

Donderdag van de Poëzie

Lezing of congres Literatuur

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Ivo Van Strijtem stelt zijn bundel voor: 'Een kamer met een tafel en schrijfgerei’.
Een kamer met een tafel en schrijfgerei


Ivo van Strijtem maakt geen geheim van wat hij mooi vindt. Hij introduceerde vele dichters in het Nederlands taalgebied, schreef enthousiasmerende essays (verzameld in 'Iedereen dichter'), en ook in zijn eigen gedichten krijgen schoonheid en liefde hun rechtmatige plaats. Van hem verschenen onder andere 'Een rode sjaal', 'Het tegenbezoek' en 'De liefde, jazeker'.


Zijn dichtbundel heet ‘Een kamer met een tafel en schrijfgerei’, want wanneer voor de dichter alle zekerheden wegvallen, blijft dat gereedschap over. In de bundel gaat het om wat er echt toe doet. In taal die de lezer niet op afstand wil houden, schrijft de dichter over de grote onderwerpen, over wat echt belangrijk is: liefde, mededogen, het onbegrijpelijke, en – onontkoombaar – de dood. Die fungeert als een spiegel, maar omdat Van Strijtem eerlijk durft te kijken, hoeft de lezer niet bang te zijn voor wat er wordt teruggekaatst. 


Donderdag van de Poëzie


Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en koffiekoeken wordt jouw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.


In Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde. In het Letterenhuis en De Groene Waterman polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 


Praktisch


- gratis toegang

- telkens van 12.30 tot 13.30 uur

- met boekenstand van de De Groene Waterman 

- gratis koffie & koffiekoek voor de eerste 50 bezoekers


In bibliotheek Permeke


26/09/2019  Akim A.J. Willems

24/10/2019  Ivo Van Strijtem

21/11/2019  Philip Hoorne


In het Letterenhuis


19/09/2019  Stefaan van den Bremt

17/10/2019  Peter Ghyssaert

14/11/2019  Inge Braeckman


 

Info

Waar Auditorium Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
Wanneer
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie Permeke
Links

Taaliconen

Hier kan je heen als je vlot Nederlands spreekt en begrijpt. Meer info
Trefwoorden vier taaliconen

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas