U bent hier:

Don Juan

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Op scène ontleden drie acteurs, een operazangeres en een pianist de lotgevallen van Don Juan, een personage dat zich alleen maar voelt leven wanneer hij de liefde najaagt. De voorstelling onthult, dankzij een subtiele constructie van Mozarts muziek voor Don Giovanni, elementen van Da Ponte’s libretto en teksten van Molières toneelstuk Dom Juan, de werking van de mooie operamechaniek door het prisma van de liefde.
Tom Goossens verdiept zich in de beroemde operatrilogie die resulteerde uit de samenwerking tussen Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte. Voor deze bewerking heeft de regisseur een nieuwe theatrale taal willen uitwerken door afstand te nemen van de klassieke operavorm en, voor de eerste keer, samen te werken met pianist Wouter Deltour. De drie producties kenmerken zich door een grote betrokkenheid van de toeschouwer en door een verschillende benadering van dit repertoire. Alleen de essentie is behouden: de moderniteit van de door Da Ponte bedachte intriges en de schoonheid van Mozarts melodieën.

KVS, de Munt en Théâtre National Wallonie-Bruxelles hebben de handen in elkaar geslagen om de drie aspecten van dit drieluik te presenteren.

 

COSÌ

21.1.2020 @ KVS

Tom Goossens en Wouter Deltour vervolgen hun ontdekkingstocht door het werk van Mozart en Da Ponte met hun eigen versie van Così fan tutte. Ze belichten de komische kant ervan, maar geven alle ruimte aan de emotie van de muziek.

Tickets te koop bij KVS

 

LE NOZZE

03, 04.3.2020 @ La Monnaie

Drie acteurs en drie muzikanten vertolken Le Nozze de Figaro en staan stil bij de kwestie van de echtelijke trouw in dit liefdesverhaal dat bol staat van de intriges.

Tickets te koop in de Munt

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Théâtre National
E. Jacqmainlaan 111
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 15 januari 2020
Reservaties
  • Bel naar 02-203.41.55
Organisatie Théâtre National
Contact info@theatrenational.be
Links
Verschenen artikels Mitch Van Landeghem is boos, bang maar ook hoopvol voor de toekomst… (BILL)
Mitch Van Landeghem is boos, bang maar ook hoopvol voor de toekomst… (BILL)
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.