U bent hier:

Dolers (land art, ViewMasters)

Hoe verhouden we ons als mens vandaag de dag tot het landschap waarin we ons begeven? Een landschap dat zo onderhevig is aan verandering dat het met moeite te volgen is en elke resterende vierkante meter aan versnipperd groen wordt gemanaged. Is er überhaupt nog ruimte om rond te dolen, ons terug te trekken en beschutting te zoeken voor de drukte van deze tijd? Herbergt deze nieuwe omgeving nu net een verborgen waaier aan nieuwe mogelijkheden en perspectieven? Een diverse groep van hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland zoekt naar antwoorden en gaat in interactie met het hedendaagse Vlaamse landschap.
De verschillende ingrepen en installaties als resultaat van deze interactie, zullen gedurende de hele zomer te bezichtigen en ervaren zijn via een uitgestippelde fietsroute. De route doorkruist verschillende natuurgebieden: Broek en Groot Schoor (Grembergen), Sint-Onolfspolder (Appels), Dendervallei (Mespelare), toekomstig overstromingsgebied Vlassenbroek (Baasrode), Oud Kooster en Brusselse Forten (Dendermonde). Het plannetje met de locaties is te verkrijgen bij Toerisme Dendermonde en bij het museumsecretariaat.

Deelnemende kunstenaars uit eigen land: Pieter Malfliet (curator), Veroniek Van Samang, Anna Orlowski, Maika Garnica, Jonas Vansteenkiste, Remi Verstraete en Conrad Willems.

Buitenlandse kunstenaars: Jaime Philip (Portugal), Jan Sajdak (Polen), Alexandru Budes (Roemenië), Nicolae Romanitan (Roemenië), Timo Poepel (Duitsland), Gabriel Jeanjean (Frankrijk), Jacob Buraczewski (Duitsland), Sara Piotrowski (Polen), Su Jung (Zuid-Korea), Bhzad Suliman (Syrië)

° Begeleide fietstocht °
Op zondag 3 juni om 13 u. en om 15 u. (gratis, zonder inschrijving, plaatsen zijn beperkt). Vertrek in Wastijnepark, Serbosstraat in Sint-Gillis.
Begeleide bezoeken: 60 EUR per gids voor een groep van max. 30 personen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Diverse natuurgebieden
rondom de stad
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 juni 2018 tot 30 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie stad Dendermonde
Contact viewmasters@dendermonde.be
052-21 39 56
Links
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Dolers (land art, ViewMasters) op UiTmetVlieg.be