U bent hier:

Doe meer met je eID

Cursus of workshop Samenleving

De federale overheid, gemeenten en bedrijven verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten. Denk maar aan het indienen van de belastingen, het online aanmaken van een zichtrekening, het bekijken van je pensioenloopbaan, een afspraak inplannen bij Kind en Gezin,... Met je eID, itsme of federaal token log je in bij die loketten en websites. Wil je vertrouwd worden met het gebruik van je eID, itsme en federaal token? Doe dan mee met de cursus bij Theek 5 Baarle. We organiseren vier lessen vanaf maandag 2 december. Schrijf je in via www.theek5.nl/activiteiten of meld je aan bij de balie.
Doe meer met je eID
‘Doe meer met je eID’ is een cursus met een rustig tempo, waar ook oog is voor online veiligheid. Naderhand kan je zelfstandig en met vertrouwen gebruik maken van je eID, itsme en federaal token. Alle onderdelen komen stap voor stap aan de orde en er is veel tijd om zelf te oefenen op de aanwezige laptops. U moet wel de basiskennis van computergebruik en internet hebben. Neem zeker je eID, eID-pincode, mailadres en wachtwoord hiervan mee!

Je leert in vier lessen:
o De mogelijkheden van je eID, hoe je kan werken met itsme, hoe je een federaal token kan aanvragen.
o De website my.belgium.be gebruiken om informatie te vinden over je werk, gezondheid, huisvesting, belastingen, …
o Het eID gebruiken om een trein- of busticket te kopen.
o Hoe je niet dringende interacties kan melden bij de politie, zoals diefstal, graffiti, … Hoe je een klacht kan neerleggen bij justitie.
o Praktische vragen die je hebt worden ook behandeld.

Praktische informatie
De cursus wordt door een gecertificeerde begeleider gegeven in kleine groepen van maximaal 8 personen. Er zijn vier bijeenkomsten van twee uur op maandag 2 december, vrijdag 6 december, maandag 9 december en vrijdag 13 december. De les duurt van 09.30 tot 11.30 uur. De kosten bedragen € 15. Er zijn laptops aanwezig, maar je mag ook je eigen tablet of laptop meenemen. Aanmelden kan bij de balie in de bibliotheek, via www.theek5.nl/activiteiten of telefonisch op 014-699492.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Baarle-Hertog
Pastoor de Katerstraat 5
2387 Baarle-Hertog

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 december 2019 tot 13 december 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Organisatie Openbare Bibliotheek Baarle-Hertog
Trefwoorden eID, elektronische identiteitskaart, ItsMe, federaal token, bibliotheek, Mediawijsheid