U bent hier:

Doe mee met Het Grote Vogelweekend

3 jaar

Opendeurdag Samenleving

Tijdens het Grote Vogelweekend van Natuurpunt worden in duizenden tuinen in Vlaanderen tegelijk de vogels geteld die komen meesmullen in je tuin. Ook dit jaar zetten wij onze tuinvogels extra in de kijker met een feest voor vogels en bezoekers! Je kan opnieuw op 2 plaatsen terecht. Zowel in natuurgaard De Wending als in het Natuurpunt Museum is heel wat te beleven.
Op wandelafstand van het Natuurpunt Museum ligt Natuurgaard De Wending. Daar kan je wandelen door de tuin, zie je hoe je verschillende voederhangers en voederpotjes kan maken en ontdek je welke vogels daar te vinden zijn.
In de tuin van het Natuurpunt Museum kan je de vogels in actie zien op de voederplaats. Met een verrekijker in de hand kan je ze van dichterbij bekijken. Een gids helpt je met het herkennen van de vogels en in het museum kan je de opgezette vogels te bewonderen.
Van 11u tot 14u is het tijd om je gezellig neer te zetten en te luisteren naar vogelverhalen. Een voorlezer van de bibliotheek van Turnhout brengt de mooiste boeken met vogelverhalen mee.
Wil je graag zelf een voederelement maken voor de vogels? Dat kan, er is een knutselhoek voorzien. Je maakt een pindasnoer of een dennenappel met pindakaas waar de vogeltjes in je tuin later aan kunnen smullen.
Op beide locaties kan je in een gezellige cafetaria terecht om te genieten van een (warm) drankje of streekbier.
Kortom, beide locaties zijn een bezoek waard, een activiteit voor klein en groot!
Nieuw dit jaar is een pop-up winkel in het Natuurpunt Museum! Een winkeltje met vogelvoer, voederkastjes, leuke natuurspullen en boeken. Hou onze Facebookpagina in de gaten om te zien wat er te koop is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Natuurpunt Museum
Graatakker 11
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 januari 2019
Leeftijd 3+
Organisatie Natuurpunt CVN
Contact museum@natuurpunt.be
014472950
Trefwoorden vogels, knutselen, museum, gidsen, tuinvogels
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Doe mee met Het Grote Vogelweekend op UiTmetVlieg.be