U bent hier:

Djangofolllies: The Belgian Gypsy Swing & Dorado Schmitt (BE/FR)

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

Djangofollies 2017. The Belgian Gypsy Swing is geboren uit de ontmoeting van twee muzikanten die dezelfde passie delen voor de muziek van Django Reinhardt en Louis Armstrong. René De Smaele en Mario Cavaliere houden van de Swing en de muziek uit de jaren 30. Speciaal voor de Djangofolllies nodigen ze hun vriend, de Franse componist, violist en gitarist Dorado Schmitt uit.
ZON.15.JAN Turbinezaal

The Belgian Gypsy Swing & Dorado Schmitt (BE/FR)
Djangofolllies 2017

The Belgian Gypsy Swing is geboren uit de ontmoeting van twee muzikanten die dezelfde passie delen voor de muziek van Django Reinhardt en Louis Armstrong. René De Smaele en Mario Cavaliere houden van de Swing en de muziek uit de jaren 30. Ze besloten samen een project op te starten dat het manouche repertoire en de klassieke jazz verenigt. Je zal inderdaad heel weinig trompettisten vinden die de stijl van Django beheersen. Het is een muziek waarin de toonhoogtes en ritmes ongebruikelijk zijn voor koperblazers. René en Mario spelen nu al verschillende jaren samen. Dit jaar zal ook violist Alexandre Cavaliere, zoon van Mario, deel uit maken van het gezelschap..

Speciaal voor de Djangofolllies nodigen ze hun vriend, de Franse componist, violist en gitarist Dorado Schmitt uit. Niemand heeft meer gedaan dan Dorado Schmitt om de hedendaagse belangstelling voor het muzikale genre op te wekken. Dorado werd geboren in Lorraine, (Frankrijk), dichtbij de Duitse grens, in een muzikale zigeunerfamilie. Zijn hele jeugd werd hij omringd door traditionele Rom muziek en Gypsy jazz. Als tiener kwam hij in opstand en koos voor de elektrische gitaar om de muziek van Jimi Hendrix en Carlos Santana te spelen. In 2002 vertrekt hij naar de Verenigde Staten waar hij de absolute hoofdrol speelt op grote festivals. Hij heeft de show gestolen op verschillende edities van de jaarlijkse ‘Django Reinhardt NY Festivals’ in Birdland, en zijn legendarisch status leverde hem ambassadeurs rollen in de jazz-wereld op, naast muzikanten als Oscar Peterson, Paquito D'Rivera, George Benson en James Carter. Dorado Schmitt is vandaag één van de meest gerespecteerde en gewilde gypsyjazzartiesten ter wereld. Dorado gaat in tegen alle modestromingen en de druk van de showbusiness.

Drie gitaren, een viool, een contrabas, een accordeon, een trompet met sourdine, zang, wervelende scats en een streepje percussie zorgen voor een heel gevarieerd programma.

Mario Cavaliere (guitar, vocals), Alexandre Cavaliere (violin), René De Smaele (trumpet, bugle, vocals), Bart De Nolf (double bass), Frédéric Guédon (guitar), René Sopa (accordion) - Special guest: Dorado Schmitt (guitar).

“Django heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-Club Jazz of Gypsy swing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.”
(Waso De Cauter)

De vzw ‘De Vrienden Van Brosella’ is dus voor de 23ste keer de initiatiefnemer van een zeldzaam ‘verjaardagsfeest’ van de geboorte van Django Reinhardt, gecoproduceerd met ‘Les Riches Claires’. Het festival vindt plaats op 29 verschillende locaties, waaronder De Centrale.

Praktisch
zondag 15 januari 2017

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 9 (vvk) | € 12 (adk)
UITPAS: € 6 (vvk) | € 9 (adk)
UITPAS kansentarief: € 2,40

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 15 januari 2017
Prijs
Basisprijs: € 12; adk: € 12; vvk: € 9; adk Uitpas: € 9; vvk Uitpas: € 6

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie De Centrale
Contact decentrale@gent.be
+32 9 2659828
Links
Trefwoorden wijk__sluizeken_tolhuis_ham, UiTPAS Gent, Djangofolllies

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS