U bent hier:

Djangofolllies: The Belgian Gypsy Swing & Dorado Schmitt (BE/FR)

Concert Jazz en blues

The Belgian Gypsy Swing en haar originele line-up brengt een mix van gypsy jazz en klassieke jazz. Mario en Alexandre Cavaliere en René De Smaele maken van de gelegenheid gebruik om een grote ster uit de gypsy jazz uit te nodigen: de Franse componist, violist en gitarist Dorado Schmitt.
Trompettist René De Smaele en gitarist Mario Cavalière delen dezelfde passie voor de muziek van Django Reinhardt en Louis Armstrong, de swing en de muziek uit de jaren ‘30. Samen brengen ze een verrassende mix van gypsy jazz en klassieke jazz. Er zijn inderdaad maar weinig trompettisten die het repertoire van Django kunnen beheersen, aangezien de toonhoogtes en ritmes ongebruikelijk zijn voor koperblazers. René en Mario die nu al verschillende jaren samenspelen, zullen worden vergezeld door Mario’s zoon, vioolvirtuoos Alexandre Cavalière. Speciaal voor deze editie van Djangofolllies nodigen ze hun vriend, de beroemde Franse componist, violist en gitarist Dorado Schmitt uit. Dorado, beschouwd als een van de grote sterren van de gypsy jazz, draagt bij aan de ontwikkeling van een universeel artistiek erfgoed: verschillende van zijn composities zijn welbekende jazznummers geworden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar La Tentation
Lakensestr. 28
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 januari 2017
Contact info@brosella.be
Links
Trefwoorden Djangofolllies
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.