U bent hier:

Djangofolllies: Jokke Schreurs Kwartet - Wannes meets Django

Concert Folk en wereldmuziek

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.
Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten. Met hun project ‘Wannes meets Django’ willen ze aantonen dat de geleverde composities van het instituut Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Ze hopen hiermee ook de kwaliteiten als componist van de zanger-troubadour beter te doen appreciëren.
Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van de muziek van Django. Nu voegt hij er die van Wannes aan toe. Hij speelde o.a. met Warre Borgmans, Tanguedia, Miel Cools, Guido Belcanto en een paar keer met Wannes zelf.
Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien ...
door
Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (dubbele bass/scat), Luc Vanden Bosch (drums/percussie), Sam Vloemans (trompet)

welkom voor een drankje na het concert t.g.v. de start van het Djangofolllies-festival
Bij dit concert serveert het cultuurcentrum een verrassingsmenu met wereldingrediënten. Voor deze www-maaltijd betaal je € 12 bovenop de ticketprijs. Reserveer tenminste 3 dagen voor de voorstelling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Het Bolwerk
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 11 januari 2017
Prijs
Basisprijs: € 15; Kortingprijs: € 14
€ 15,0
Reservaties
Organisatie CC Het Bolwerk
Trefwoorden Djangofolllies