U bent hier:

Djangofolllies: Fapy Lafertin & Guests (BE/NL/SK)

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

Djangofollies 2017Onder de artistieke leiding van Fapy Lafertin en Martin Balogh brengen Slowaakse Roma en bekende Sinti muzikanten Django-nummers in verschillende muziekstijlen. Invloeden uit de Balkan, de Spaanse rumba en de Hongaarse cardas passeren de revue.
ZAT.14.JAN Turbinezaal

Fapy Lafertin & Guests (BE/NL/SK)
Djangofolllies 2017

Onder de artiestieke leiding van Fapy Lafertin en Martin Balogh brengen Slowaakse Roma en bekende Sint-mueikanten Django-nummers in verschillende muziekstijlen. Invloeden uit de Balkan, de Spaanse rumba en de Hongaarse cardas passeren de revue.

Line up: Fapy Lafertin (guitar), Martin Balogh (accordion, piano), Stefan Godla (double bass, vocals), Robert Mihalik (guitar, vocals) en Jozef Holub (guitar, vocals).

Fapy Lafertin is ontgetwijfeld een van de belangrijkste en ‘puurste’ vertegenwoordigers van de Django stijl. Deze virtuoos groeide op in een zeer muzikale zigeunergemeenschap. Hij bespeelde als kind verschillende instrumenten alvorens hij uiteindelijk voor de gitaar koos als zijn belangrijkste expressiemiddel. Ook Lafertin werd al snel een fervent aanhanger van de muziek van Django Reinhardt. Hij speelde in verschillende (eigen) formaties waaronder WASO en QHCF. Later lanceerde hij zich solo en toerde in verschillende Europese landen. Ook in Amerika werd zijn talent snel opgemerkt. Hij speelde met vele grote Amerikaanse jazzmuzikanten waaronder Charlie Byrd, Scott Hamilton, Al Casey, Milt Hinton en Benny Waters. Technisch is Lafertin buitengewoon begaafd. Dit en de grote waardering voor de melodische inhoud van zijn repertoire maken zijn muziek fascinerend. Zijn besluit om de stijl van Django Reinhardt te volgen heeft deze fantastische muzikant niet in het verleden opgesloten. Integendeel, Fapy Lafertin brengt volmaakt hedendaagse gevoeligheden in Django’s muziek.

“Django heeft iets gedaan wat maar weinigen kunnen. Hij was zo groot dat hij op zijn eentje een muziekgenre (Hot-Club Jazz of Gypsy swing) heeft doen ontstaan. Hij was een virtuoos gitarist met een groots gevoel voor lyrisme, evenwicht en structuur. Hij nam elementen uit de toen bestaande jazz, musette en zigeunermuziek en hersmeedde dit op een zo overtuigende originele en tijdloze manier dat men werkelijk van genie kan spreken. Hij geldt als één van de belangrijkste muziekhervormers uit de 20ste eeuw.”
(Waso De Cauter)

De vzw ‘De Vrienden Van Brosella’ is dus voor de 23ste keer de initiatiefnemer van een zeldzaam ‘verjaardagsfeest’ van de geboorte van Django Reinhardt, gecoproduceerd met ‘Les Riches Claires’. Het festival vindt plaats op 29 verschillende locaties, waaronder De Centrale.

Praktisch
zaterdag 14 januari 2017

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 9 (vvk) | € 12 (adk)
UITPAS: € 6 (vvk) | € 9 (adk)
UITPAS kansentarief: € 2,40

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 januari 2017
Prijs
Basisprijs: € 12; adk: € 12; vvk: € 9; adk Uitpas: € 9; vvk Uitpas: € 6

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie De Centrale
Contact decentrale@gent.be
+32 9 2659828
Links
Trefwoorden wijk__sluizeken_tolhuis_ham, UiTPAS Gent, Djangofolllies

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS