U bent hier:

DiVersies v2

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

Aan de hand van zeven installaties laten kunstenaars zien hoe digitale collecties van bijvoorbeeld musea heel verschillende en zelfs tegengestelde perspectieven zouden kunnen verwelkomen. Dekoloniale en intersectionele perspectieven vragen om een andere toekomst voor cultureel erfgoed. Wat als we opnieuw ordenen, luisteren naar algoritmes en twijfelende metadata aan het woord laten?
De installaties in de online tentoonstelling waren voor het eerst te zien in De Pianofabriek in oktober 2019. Deze tweede versie van DiVersies werd volledig herwerkt naar aanleiding van reflecties en discussies tussen de kunstenaars en met bezoekers.

De opening en de rondleidingen vinden online plaats. De link zal hier binnenkort beschikbaar op Constant website.

Met: Schetsmatige herkenning (Michael Murtaugh en Nicolas Malevé), Collectie van onzekerheden (Marie Lecrivain en Colm o’Neill), Koloniale Wikiplantkunde (Anais Berck), Materiële Reizen Door Andere Realiteiten (Phil Langley en Mia Melvaer), Het gewicht van dingen (Cristina Cochior), Een nieuwe vuurceremonie (Zoumana Meïté en Martino Morandi) en V3rschill3nd3VversiesZijnMOGELIJK?!. (Z).

Scenografie: Mia Melvær en Cristina Cochior.

DiVersies is een project geïnitieerd door Constant, vereniging voor kunst en media, in samenwerking met de UGent - Vakgroep Onderwijskunde, VIAA/PACKED, Werkplaats immaterieel erfgoed en RoSa - Kenniscentrum voor gender en feminisme. In december 2020 verschijnt de tweede versie van de gelijknamige publicatie.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar online
nvt
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 juni 2020 tot 30 juni 2020
Organisatie Constant, Vereniging voor kunst en media
Contact info@constantvzw.org
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier