U bent hier:

Dirk Verhofstadt & Johan Braeckman

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie Politiek en maatschappij

Dirk Verhofstadt & Johan Braeckman
Etienne Vermeersch
Etienne Vermeersch (1934-2019) was moraalfilosoof en een van de meest toonaangevende filosofen in ons land. Hij studeerde voor priester maar trad uit de Jezuïetenorde en werd een atheïst. Hij weerlegde het bestaan van God, bekritiseerde de authenticiteit van de Bijbel en de Koran, en keerde zich tegen de misogyne praktijken in de godsdiensten. Hij nam controversiële standpunten in over geboortebeperking, het leefmilieu, de houding van religies tegenover de slavernij en de recente pedofilieschandalen in de kerk. Hij bewonderde persoonlijkheden zoals J. S. Bach, Hans en Sophie Schöll en Hugo Claus.

Dirk Verhofstadt (°1955) is doctor in de Moraalwetenschap, professor aan de Universiteit Gent en auteur van De derde feministische golf, Pius XII en de vernietiging van de Joden, De geschiedenis van het liberalisme ...

Verhofstadt en Vermeersch werden goede vrienden. Ze gaven samen lezingen over het hele land. Dirk begeleidde hem tijdens zijn laatste levensjaar en bleef bij hem tot zijn laatste adem. 

Johan Braeckman (°1965) doceert aan de Universiteit Gent. Hij studeerde wijsbegeerte, Menselijke Ecologie en Environmental History. Hij schreef een doctoraat over de evolutietheorie van Darwin en publiceerde meerdere boeken.

Verhofstadt en Braeckman houden zich bezig met het instandhouden van Vermeersch' intellectuele erfenis. 

Info

Waar Theaterzaal
Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 5,00
€ 5,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Het Gasthuis
Links
Trefwoorden #lezing, #fijnproever