U bent hier:

Dirk Speelman signeert SF-thriller

Lezing of congres Literatuur

Op zaterdag 11 april signeert Dirk Speelman zijn SF- thriller 'Rode nevel' in Standaard Boekhandel Leuven Diestsestraat. Iedereen is van harte welkom!
Rode nevel

De vraag is niet meer óf we de strijd tegen het op hol geslagen klimaat zullen verliezen, de vraag is wannéér. Terwijl zowat de hele wereld op deze nieuwe werkelijkheid met verslagenheid en gelatenheid reageert, timmert in Brazilië een visionair ondernemer aan een nieuwe toekomst voor de mensheid. Wanneer op de campus van IISS, de prestigieuze universiteit van Space Valey, een jonge vrouw in onduidelijke omstandigheden overlijdt, begint voor inspecteur Ana Diaz een moeizame zoektocht naar de waarheid.

Dirk Speelman studeerde klassieke talen en informatica en is hoogleraar computationele corpuslinguïstiek aan de KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op het zoeken van patronen in grote collecties van taalmateriaal (‘corpora’ in het jargon), met behulp van digitale technieken. Het is dus geen toeval dat het verhaal van zijn eerste boek zich deels afspeelt op een universitaire campus en dat technologische ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie en big data, en hun toenemende impact op wetenschap en maatschappij, als een rode draad door het verhaal lopen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Standaard Boekhandel
Diestsestraat 127
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 11 april 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden Leuven Leest

De museumpas, iets voor jou?

Met een museumpas bezoek je meer dan 150 Belgische musea zo vaak je wil.

Koop een museumpas