U bent hier:

Dikke Freddy - Erik Vlaminck

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Dakloze Frederik De Meester, alias Dikke Freddy, fulmineert en reclameert al meer dan twintig jaar over de wantoestanden die hem en zijn lotgenoten treffen in hun dagelijks geploeter. De pen van Dikke Freddy wordt vastgehouden door roman- en theaterauteur Erik Vlaminck.
In doorgaans humoristische, maar vooral trefzekere brieven kaart Dikke Freddy armoede en ongelijkheid aan bij het OCMW, reisbureaus, de koning der Belgen, de burgemeester der Antwerpenaren en zowat alle ministeries, van Welzijn tot Tewerkstelling en van Volksgezondheid tot Huisvesting. Behoud de Begeerte stuurt hem nu op tournee om zijn mening en wederwaardigheden uit te dragen, en hem ten minste voor die tijd een dak boven het hoofd te bieden.

Schrijver en vertolker Erik Vlaminck kent de wereld van Dikke Freddy uit een vorig leven als projectleider in de psychiatrie en de thuislozenzorg. Sporen daarvan zijn in Vlamincks boeken en theaterwerk terug te vinden, maar de ‘Brieven van Dikke Freddy’ zijn wel het meest tastbare gevolg van een confrontatie met mensen die het in het leven niet op een presenteerblaadje kregen. 

Vlaminck is bekend van zijn succesrijke romans ‘Suikerspin’ (2008) en ‘Brandlucht’ (2011) en zijn theaterwerk met Tutti Fratelli, Olympique Dramatique en Laika. 

 

Info

Waar Liers Cultuurcentrum - CC De Mol
Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 19,00; UiTPASlier: € 18,00; Standaard: € 19,00; Uitpas Lier: € 18,00

€ 19,0

Kansentarief voor UiTPAS Lier: € 3,8

Reservaties Bestel tickets
  • Bel naar 03 488 06 79
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie liers cultuurcentrum
Contact info@lierscultuurcentrum.be
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS