U bent hier:

Digitale Week: Tijdruimtelijke verrijking van erfgoed door prof. dr. Steven Verstockt

+1 punt

Lezing of congres Erfgoed

De Digitale Week is sinds 2019 geen bovenlokaal initiatief meer. Toch kiest Liberas/Liberaal Archief er voor om tijdens de week van 21 oktober 2019 digitale technologie centraal te stellen in de werking, en in te zetten op innovatie in het erfgoedlandschap.
Het is een grote uitdaging om het verleden of erfgoed aanschouwelijk en herkenbaar te maken voor een groot publiek. Dankzij recent ontwikkelde technologie aan IDLab (UGent-imec) duiken nieuwe en interessante mogelijkheden op, zoals het tijdruimtelijke verrijken van archieven, waardoor deze een plaats en tijdslabel krijgen waarop ze eenvoudig bevraagd en geanalyseerd kunnen worden. IDLab ontwikkeld momenteel ook tools om beelden uit het verleden te plaatsen in het straatbeeld van vandaag. Het concept verweeft hiermee roerend, onroerend en immaterieel erfgoed en werkt tegelijkertijd in op het toeristisch potentieel. De inbreng van het publiek (crowdsourcing) wordt niet vergeten. Prof. dr. Steven Verstockt (UGent-imec, IDLab) komt meer vertellen over deze tools en stelt een aantal projecten voor die hij heeft gerealiseerd (rond Tweede Wereldoorlog, Gentse Floraliën, Ronde van Vlaanderen…).
Een organisatie van Liberas/Liberaal Archief i.s.m. Familiekunde Gent.

Maandag 21 oktober 2019, 14.00 u. in Liberas/Liberaal Archief. Gratis inkom. Inschrijven kan via info@liberas.eu.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Liberaal Archief
Kramersplein 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 21 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Liberaal Archief
Contact info@liberas.eu
Trefwoorden Liberaal Archief, Familiekunde Gent, digitale week, erfgoed, tijdruimtelijk verrijken van archieven, IDLab, UGent-imec, Steven Verstockt

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS