U bent hier:

Digitale Week in de bib

16 jaar

In het kader van de digitale week 2018, organiseert bibliotheek Canticleer in samenwerking met Vormingplus enkele lezingen.
* Smartphone of tablet als Wandel GPS.
Vrijdag 19.10.2018 van 19.30 tot 21.30 uur, door Jan Dumoulin.
In veel smartphones en tablets zit een gps-ontvanger. Dankzij gratis apps kan je zonder extra kosten jouw toestel gebruiken als (wandel/fiets)gps. We overlopen de nodige apps en testen ze uit tijdens een korte wandeling. We tonen ook hoe je via je de computer tochten kan plannen, weergeven en overbrengen naar je gps. Denk daarbij aan routeyou.com, de fiets/wandel-knooppunten of Google earth.
Dit is een info/demo. We gaan niet met ieders smartphone of tablet aan de slag maar je kan eventueel je smartphone of tablet meebrengen.

* De beste apps (voor smartphone en tablet).
Dinsdag 23.10.2018 van 19.30 tot 21.30 uur, door Wilfried Dezwarte.
We stellen een aantal apps voor op basis van zinvolheid, gebruiksgemak, plezier en aantal gebruikers. Uiteraard beslis je zelf wat er voor jou interessant is. Maar vergeet niet, onbekend is onbemind.
Dit is een info/demo. We gaan niet met ieders smartphone of tablet aan de slag maar je kan eventueel je smartphone of tablet meebrengen.

* Wegwijs in Sociale Media.
Dinsdag 30.10.2018 van 19.30 tot 22 uur, door Carina Gülcher.
Wat is sociale media? Welke zijn hier in België de belangrijkste? Wat kan je ermee? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Hoe zit dat nu met de privacy? We beantwoorden ook graag jullie vragen. Het resultaat zal zijn dat je sowieso beter overweg kan met sociale
media. En wie nog niet 'op' sociale media zat, zoals men zegt, zal daarna de eerste stappen kunnen zetten. In elk geval wordt het een gezellige info/demo waar je met veel extra informatie naar huis gaat.

* Computer vanaf nul.
6 donderdagen van 13.30 tot 16 uur (8, 22, 29 november en 6, 13 en 20 december 2018), door Jan Dumoulin.
In deze reeks leer je waar je op moet letten als je een computer koopt. Met die kennis schaf je na de eerste sessie, onder begeleiding, een laptop aan. (Heb je al een computer dan ben je ook welkom). Daarna leer je werken met je eigen computer: internet, een map maken, teksten maken, berichten verzenden. We nemen samen de eerste stappen.
Breng je laptop mee. Heb je geen laptop? Dan kan je die reserveren aan € 2/sessie, wel vermelden bij inschrijving.
€ 46.00 - Standaard met huur laptop, € 36.00 - Standaardprijs
Vooraf inschrijven tot en met 2.11.2018 op www.vormingplusow.be of 059 50 39 52.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar bibliotheek
Grotestraat 10
8420 De Haan

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Leeftijd 16+
Reservaties
Trefwoorden sociale media, digitale week, vormingplus, Mediawijsheid, Mediawijsheid Veiligheid, ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Digitale Week in de bib op UiTmetVlieg.be