U bent hier:

Digitale week 2018 van 19 oktober tot 4 november

Hebt u het gevoel nog niet helemaal mee te zijn met het digitale tijdperk? Wilt u meer te weten komen over de nieuwe digitale toepassingen? Tijdens de Digitale Week van 19 oktober tot 4 november kunt u uw kennis bijspijkeren. De Digitale Week (www.digitaleweek.be) is een initiatief van LINC vzw, Cultuurconnect en Mediawijs.
Noteer volgende data en activiteiten in uw kalender als u één of meerdere van de activiteiten wil bijwonen. Voor dit programma werkt het Dienstencentrum samen met Seniornet Vlaanderen.
Na de Digitale Week wordt er door het Dienstencentrum terug een computercursus voor beginners georganiseerd. Deze start op maandag 5 november.

Praktisch
Voor alle onderstaande sessies in het kader van de Digitale Week betaalt u 3 euro als inwoner van Kortenberg. Niet-inwoners betalen 6 euro per sessie. Er kunnen telkens maximaal 14 personen deelnemen aan deze activiteiten.
U kan zich vanaf maandag 1 oktober inschrijven via de UiTbalie in de Bib (uitbalie@kortenberg.be of 02 755 22 80).
Meer info: 02 755 23 10 of dienstencentrum@kortenberg.be

Cursus iPad en iPhone (enkel voor Apple-gebruikers)
Tijdens deze korte cursus worden u de basisbeginselen van uw iPhone en/of iPad bijgebracht. De cursus is opgedeeld in drie voormiddagen. Er wordt begonnen met een introductieles met onder andere de werking van het aanraakscherm, het beginscherm en de instellingen. De basisfuncties van een iPhone en iPad zijn internet en e-mail en hier wordt dan ook dieper op ingegaan tijdens de andere 2 voormiddagen. Andere thema’s die aan bod komen zijn het beheren van uw contacten, agenda en documenten. U leert werken met de camera van het toestel en hoe u apps kunt dowloaden en installeren.
Praktisch
Vrijdag 19, maandag 22 en woensdag 24 oktober: van 9.30 tot 12.30 u.
Lokaal 1.6
Inschrijven voor 17 oktober

Helpdesk voor problemen met uw computer of tablet
Als u problemen hebt met uw computer of tablet en u vindt zelf geen oplossing, kunt u bij de helpdesk hulp krijgen. Het gaat om een individuele workshop (maximum 20 minuten per persoon), waarbij u uw individueel probleem voorlegt aan de medewerker. Deze gaat dan samen met u op zoek naar een oplossing. U kunt hier terecht voor alle mogelijke problemen bij het printen, rare boodschappen die u niet verstaat, vragen over internet, mails, foto’s, antivirus, kortom al wat niet lukt. Breng zeker uw laptop of tablet mee en zorg dat u de nodige wachtwoorden onthoudt.
Praktisch
Dinsdag 23 oktober van 9.30 tot 12.30 u., maximum 20 minuten per persoon – op afspraak
Lokaal 1.6
Inschrijven voor 18 oktober, vermeld het uur waarop u wil langskomen bij de inschrijving

Cursus tablet en smartphone (met een androidsysteem)
Tijdens deze korte cursus worden u de basisbeginselen van uw smartphone en/of tablet bijgebracht. De cursus is opgedeeld in drie voormiddagen. Er wordt begonnen met een introductieles met onder andere de werking van het aanraakscherm, het beginscherm en de instellingen. De basisfuncties van een smartphone en tablet zijn internet en e-mail en hier wordt dan ook dieper op ingegaan tijdens de andere twee voormiddagen. Andere thema’s die aan bod komen zijn het beheren van uw contacten, agenda en documenten. U leert werken met de camera van het toestel en hoe u apps kunt dowloaden en installeren.
Praktisch
Vrijdag 26, maandag 29 en woensdag 31 oktober: van 9.30 tot 12.30 u.
Lokaal 1.6
Inschrijven voor 24 oktober

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Dienstencentrum Kortenberg
Beekstraat 25
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 19 oktober 2018 tot 31 oktober 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 3,00 €; Niet inwoner Kortenberg (per sessie): 6,00 €
€ 3,0
Reservaties
Organisatie Dienstencentrum Kortenberg
Contact Dienstencentrum@kortenberg.be
02 755 23 10
Trefwoorden sk