U bent hier:

Digitale Tentoonstelling van IBSO De Horizon

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Kunst en kunsteducatie

Tweejaarlijks organiseert IBSO De Horizon een kunsttraject met haar leerlingen rond een bepaald thema. Het project wordt normaliter afgesloten met een echte tentoonstelling. De coronamaatregelen staken daar een stokje voor, maar kunstleerkrachten Annelies en Babette zochten en vonden een oplossing: een digitale tentoonstelling via Kunstoevers Kanaal.
Sinds het begin van dit schooljaar werkten de leerlingen rond het thema ""Natuurlijk"". In de brainstormsessies brachten de leerlingen aan welke ideeën dat thema bij hen opriep: de seizoenen, fauna en flora, de elementen water, vuur, aarde en lucht, maar ook natuurrampen. Deze thema's werden met behulp van twee kunstenaars via verschillende kunstvormen uitgewerkt. Jonas Callaert, die vaak met duct tape en olieverf werkt, en WAF, die als graffitiartiest bekend staat.

Samen met deze twee kunstenaars gingen de leerlingen aan de slag, en het resultaat mag er zijn. Bewonder de tekeningen, graffitiwerken, schilderijen en keramiek hier: https://www.aalst.be/kunstoevers/ibso-de-horizon-natuurlijk.

Bekeek je de online tentoonstelling of maakte je zelf ook een werkje? Dan verdien je hiervoor een UiTpunt. Sparen kan door een mailtje te sturen naar uitpas@aalst.be met vermelding van je naam en UiTPASnummer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Dienst Cultuur Aalst
Onderwijsstraat 1
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 mei 2020 tot 30 juni 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dienst Cultuur Aalst
Trefwoorden UiTPAS Regio Aalst, VirtueleToursMusea, 9300online, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS