U bent hier:

[DIGITAAL] Bollylicious // Sitara

+1 punt

Dansvoorstelling Volksdans en werelddans

Een poort naar een feeëriek verleden
‘Sitara’ voert je mee naar de sfeer van een Indische Mehfil, een artistieke bijeenkomst vol lyrische poëzie en hoofse pracht en praal, die traditioneel opgevoerd werd in een intieme setting voor de royale elite. Deze in vergetelheid geraakte Indische hofcultuur wordt in ‘Sitara’ in een hedendaags kleedje gestopt. Verwacht je aan een bedwelmende avond in een nostalgische Indische sfeer met meeslepende muziek, schitterende kostuums en Indische knipoogjes. 

Bollylicious brengt een unieke mix van Bollywood, Indische klassieke dansvormen en gipsydansen uit Rajasthan, zowel puur als in combinatie met verschillende andere genres.


‘Bollylicious is een Gents geheim wapen tegen verzuring en donkere gedachten. Elk theater, élk festival van de hedendaagse dans, zou hun voorstellingen moeten programmeren!’ (Alain Platel)


Tip! Leer zelf Indisch dansen

Als er iemand jou de geheimen van Indisch dansen kan tonen is het Bollylicious-danser Tom Decuyper wel! Dit is jouw kans om er zelf mee aan de slag te gaan. Op het ritme van ‘Nagada Sang Dhol’, een nummer uit de Bollywood-film ‘Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela’, maakte Tom een korte choreografie waarvan je de bewegingen stap voor stap kan aanleren.


Studeer ze in en toon wat je kan. Heb je zin om de choreografie een twist te geven: doe gerust en maak je eigen interpretatie.
Alleen in je woonkamer of met je bubbel van familie, vrienden, medesporters of klasgenoten, laat je gaan. Doe vooral wat je denkt te moeten doen. Inspireer en blaas ons van onze sokken.
Film je prestatie en deel ze op Instagram of Facebook onder #dansindewerf. Vergeet je profiel niet op openbaar te zetten zodat wij je filmpje kunnen delen.


Spaar een UiTPAS-punt

Scan de QR-code met je UiTPAS-app (download de app voor Android of Apple) 

 

 

 

 

 

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 31 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact info@ccdewerf.be
053 72 38 11
Trefwoorden online, InDeKijkerAalstBeUiT, InDeKijkerAastBeUiT, 9300online

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS