U bent hier:

Digidokter (online): Gezondheidsapps

+1 punt

Lessenreeks Computer en techniek

Sommige apps toveren je smartphone of tablet om in een hartslagmeter, een stappenteller of een slaapcoach. Andere apps helpen je om te stoppen met roken of die je een seintje geven wanneer het tijd is voor je medicijnen. Nog andere apps gaan zover om een diagnoses te stellen of te suggereren. Echt betrouwbaar en accuraat zijn deze gezondheidsapps echter zelden - ook niet in combinatie met zogenaamde 'activiteitstrackers'. Bovendien is geen controle op de medische inhoud, en er bestaat ook nog geen keurmerk. "Iedereen die dat wil kan een gezondheidsgerelateerde app op de markt brengen, ook kwakzalvers of mensen zonder kennis van zaken", zo staat het scherp geformuleerd op de website van Test-Aankoop. Maar dat betekent nog niet dat alle gezondheidsapps en gadgets waardeloos zijn. In deze demo/lezing brengen we het nut van gezondheidsapps terug tot de juiste dimensies. We geven een overzicht van 'eHealth'-apps en apparaten. Maar we staan ook stil bij privacy-vraagstukken, verbonden aan de exponentiële groei van 'big data'. Tot slot zoomen we nog wat verder uit om de weg te wijzen naar betrouwbare medische informatie online. Twee van de drie Vlamingen zoeken immers medische informatie op het internet, maar een kritische attitude is hierbij onontbeerlijk. Tijdens deze webinar kan je via het chatvenster bij een tweede Digidokter (chatmoderator) terecht met al je digitale vragen!
In samenwerking met Bibliotheek Waregem, Kenniscentrum ARhus

Begeleiders: Christophe Ketels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Uw eigen kot
bij jou thuis
Online Vanop jouw pc

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 30 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; UiTPAS kansentarief - 1.00: 1,00 €; Sociaal tarief - 2.50: 2,50 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Vormingplus mzw
Contact info@avansa-mzw.be
Trefwoorden Activiteitstrackers, Apps, EHealth, Gezondheidszorg, Koopadvies, Medische Informatie, Online Activiteit, Prijsvergelijking, Productinformatie, Sensors, Smartwatches, erkend SCVW, ARhusRSL, online, bibkortrijk, digidokter

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS