U bent hier:

Desem, de toekomst van het brood ligt in zijn verleden

+1 punt

Eeuwenlang baden onze voorouders "Geef ons heden ons dagelijks brood".
Het deeg voor dat dagelijks brood kan gemaakt worden door (brood- of bier-)gist toe te voegen aan de bloem en het water, waardoor het deeg gaat rijzen. Maar ook het gebruik van zuurdesem kent een lange traditie en kan beschouwd worden als een uniek werelderfgoed van de bakkerij.
De voordracht gaat over het verleden van brood en het belang ervan tijdens verschillende tijdsvakken.
Een deel van die geschiedenis is de teloorgang van de zuurdesem de voorbije 100 jaar, maar ook de recente herontdekking. Na de geschiedenis wordt ook een blik geworpen op een enorm interessante mogelijke toekomst van het dagelijks brood.

De spreker, Stefan Cappelle uit Onkerzele, bio-ingenieur (UGent 1996), werkt voor een firma waar desems voor de bakkerij ontwikkeld worden en waar reeds 25 jaar traditionele zuurdesems van over de ganse wereld bestudeerd worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Crypte
Erembodegem-Dorp
9320 Erembodegem (Aalst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst
Contact info@familiekunde-aalst.be
Links
Trefwoorden FV Regio Aalst, Familiekunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen - regio Aalst, Geschiedenis, brood, Erfgoed

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS