U bent hier:

Depressie en empowerment

Lezing of congres Zingeving, filosofie en religie

Dr. Gerbert Bakx, stichter en bezieler van de Academie voor Levenskunst, buigt zich in deze twee lezingen over depressie en empowerment.
Inschrijven: https://bartdemeutter.wixsite.com/academielevenskunst/depressie
Door de coronapandemie, waar we als individu weinig of geen impact op hebben, worden we extra uitgedaagd. Een mogelijk gevolg is dat wij aan allerlei vormen van onwelzijn gaan lijden, waar we geen raad mee weten en die schuil gaan onder termen als stress, depressie of burn-out …

De lezingen empoweren ons om het innerlijk leiderschap en de eigen mogelijkheden en krachten te mobiliseren (die er in werkelijkheid immers altijd al waren), met als doel het eigen leven te creëren en vorm te geven. Wijze mensen begrijpen hoezeer gedachten en overtuigingen het leven bepalen. Waartoe een mens in staat is, wordt immers in grote mate bepaald door wat hij gelooft dat hij aankan. Empowerment gaat dan ook meer over vaardigheden, vertrouwen, motivatie en veerkracht dan over machteloosheid, angst en kwetsbaarheid.

De vraag is: wie bestuurt de bus van je leven? Als je namelijk niet zelf het stuur in handen neemt, zullen anderen of de toevallig in het verleden opgestapte passagiers het in jouw plaats doen. Het volstaat echter niet het stuur in handen te nemen, het is ook belangrijk te weten waar je naartoe wil. Wie een duidelijke richting of visie voor ogen heeft, vindt immers altijd een manier om die te realiseren. Wie geen duidelijke richting heeft, vindt altijd genoeg excuses. Seneca zei: “Er is geen goede wind voor een schip dat niet weet waar het naar toe gaat.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar ONLINE
ONLINE
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 december 2020 tot 8 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Organisatie Academie voor Levenskunst
Contact miajansen@skynet.be
0474 58 75 49
Trefwoorden anti depressie, depressie empowerment burn out zelfdoding, veerkracht, geluk