U bent hier:

den AST

Ontdek mouterij van Roye en zijn moutproces tijdens een interactief belevingsparcours in een authentiek kader waar de geschiedenis tot leven komt. Breng ook zeker een bezoek aan ons streekmuseum.
Zet je zintuigen op scherp en laat je innerlijke speurder los in den AST!

Ontdek mouterij van Roye en zijn moutproces tijdens een interactief belevingsparcours in een authentiek kader waar de geschiedenis tot leven komt.

Een indrukwekkende eestvloer, een mooi gerestaureerde warmtekamer en een robuuste oven zijn slechts enkele van de te bewonderen relicten in dit parcours. Ontdek de gevaren van het werk, word zelf kwaliteitscontroleur van het mout en leer de kleine en grote verhalen kennen die achter de dikke muren van deze mouterij verborgen liggen.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en de erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei.


Streekmuseum
Al 750 jaar lang lokt het miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw horden bedevaarders naar de stad. De Halse diva heeft acht eeuwen Europese geschiedenis zien passeren en was ook in eigen stad een kroongetuige. Onze-Lieve-Vrouw is dan ook onze gids in het streekmuseum die ons meer vertelt over de geschiedenis van Halle. Ontdek het allemaal in het eerste luik van de expo ‘Halle, Heilig en Duivels’ in den AST. Het tweede luik opent in het najaar van 2015 en toont dat Halle niet enkel een Mariastad is, maar ook een stad met een rijke carnaval-, bier- en muziektraditie.

- Openingsuren
Elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u en van 14u tot 17u, zondag van 13u tot 17u. Gesloten op dinsdag en zaterdag.
Ook open op feestdagen in de periode april – november.

- Prijzen
Individueel
Standaard tarief: 3 euro p.p.
Kompas: 1 euro p.p.
Kennismakingsactie: inwoners van Halle betalen tot eind augustus 2015 slechts 1 euro!

Groep
Te reserveren via het toerismekantoor (info@toerisme-pajottenland.be of 02 356 42 59 )
Groepstarief: 2 euro p.p. + 55 euro voor de gids
Max. 15 personen per groep
Een bezoek met gids duurt 1u30 en dient minstens 3 weken op voorhand gereserveerd te worden.
Combineer je bezoek met een rondleiding in de Sint-Martinusbasiliek of met een stadswandeling.

Info

Links
Waar den AST
Meiboom 16
1500 Halle

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag van9:00tot17:00
  • Woensdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zondag van13:00tot17:00
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
- Standaard tarief: 3 euro p.p.- Kompas: 1 euro p.p.- Kennismakingsactie: inwoners van Halle betalen tot eind augustus 2015 slechts 1 euro!
€ 3,0
Trefwoorden UiTinMijnRegio, TipsHalle, HalleHome, OpnieuwOpen, bevestigd2020