U bent hier:

Debussy, Berlioz & Bartok - Rotterdam Filharmonisch (NL)

Concert Klassieke muziek

Bartoks ‘Concerto voor orkest’ is een van de briljantste muziekstukken van de vorige eeuw, een werk dat de vermaarde Franse dirigent Michel Plasson moeiteloos naast de weelderig georkestreerde partituren van Berlioz en Debussy kan plaatsen. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zorgt voor de nodige energie en flair!
Programma
Claude Debussy Prelude à l'après-midi d'un faune
Hector Berlioz Les nuits d'été, opus 7
Bela Bartok Concerto voor orkes, BB123

Het ‘Concerto voor orkest’ is Béla Bartóks bekendste en meest toegankelijke werk. De titel kan tegenstrijdig lijken: in een traditioneel concerto begeleidt het orkest immers een solist. Bartók kiest echter voor het woord ‘concerto’ in plaats van ‘symfonie’ vanwege de solistische en uiterst virtuoze behandeling van alle afzonderlijke orkestinstrumenten. Van het strenge openingsdeel tot de levenslustige finale met haar volkse dansritmes vergt de componist het uiterste van alle muzikanten. Het levert een van de meest briljante orkestwerken van de vorige eeuw op, een werk dat de vermaarde Franse dirigent Michel Plasson dan ook moeiteloos naast de weelderig georkestreerde partituren van Berlioz en Debussy kan plaatsen.

Het Rotterdams Filharmonisch Orkest (1918) geldt als een van Europa’s meest vooraanstaande symfonieorkesten. Het orkest staat internationaal bekend om de intense energie van zijn concerten, zijn succesvolle opnames en zijn innovatieve
publieksbenadering.

Een organisatie van Concertgebouw Brugge m.m.v. Schouwburg Kortrijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Concertgebouw
't Zand 34
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 januari 2013
Prijs
€ 42,50 / 39,50 (-26)
€ 42,5
Reservaties
Organisatie Concertgebouw m.m.v. Schouwburg Kortrijk
Contact schouwburg@kortrijk.be