U bent hier:

De Zilverreiger: Streekmuseum van Klein-Brabant - Tijdelijk GESLOTEN

Tentoonstelling Erfgoed

Winter (van 2/11/2018 tot en met 2/3/2019)
Wegens renovatiewerken GESLOTEN
De Zilverreiger is een aantrekkelijk museum waarin de traditionele ambachten uit de streek aan het publiek worden voorgesteld. Je vindt er ook een gezellige binnenkoer met kruidentuin en informatie over fauna en flora. Tevens is hier het centrum van de Vlaamse Volkssportspelen.

De Zilverreiger is een typisch voorbeeld van een 19e eeuws gemeentehuis van een kleinere gemeente, dat tot nu toe getuigt van zijn vroegere centrale functie in de gemeente. Naast het gemeentehuis werd de school gebouwd, waarbij ook een onderwijzerswoning gevestigd was.
Het neogotische gebouw werd in 1907 ontworpen door de provinciale bouwmeester Careels. Nu is de Zilverreiger het streekmuseum van Klein-Brabant. Het is een centrum voor toerisme en cultuur, gewijd aan de oude ambachtelijke bedrijven van Klein-Brabant. Waaronder de mandenmakerij, de Scheldevisserij en de klompenmakerij. Het museum kwam tot stand in 1969 op initiatief van de V.V.V. Klein-Brabant-Scheldeland en van de Vereniging voor Heemkunde in Klein-Brabant.

Er is een eenvoudige herberg waar streekbieren worden getapt en waar je het "slijkneuskoekje" kan proeven. Bovendien kan je in de Zilverreiger ook fietsen huren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Zilverreiger: Streekmuseum van Klein-Brabant
Scheldestraat 18
2880 Weert

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Basistarief: 2,50 €; Kinderen: 1,50 €
€ 2,5
Contact +32 3 8890603
Links