U bent hier:

De werking van de Belgische justitie: praktijkervaring en anekdotes

Lezing of congres Samenleving

De Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede nodigt u op 15 oktober2019 om 20.00 u uit tot een lezing door Walter Van De Sijpe over de Belgische justitie en de praktijkervaring van een onderzoeksrechter. Bovendien zal aan de aanwezigen een verhelderend inzicht gegeven worden over de werking van justitie en de gerechtelijke organisatie. Walter Van De Sijpe is gewezen parketmagistraat en ere-onderzoeksrechter bij de rechtbank van eerste aanleg te Dendermonde.
Hij zal de talloze crisissen toelichten (o. m. de bende-commissie, de witte mars (Dutroux), migratie, terrorisme) die hebben geleid tot belangrijke gerechtelijke hervormingen die het geschonden vertrouwen van de burger in het gerecht moesten herstellen.

Hij zal zijn lezing geven aan de hand van praktijkervaring en anekdotes over o.a. moorddossiers, geweldsmisdrijven en drugdossiers, waarbij meer uitleg zal gegeven worden over het verloop van gerechtelijke vooronderzoeken in strafzaken.

De spreker zal pogen uw gids te zijn in een gerechtelijke wereld die soms ook wel de doolhof der verklede mannen en vrouwen wordt genoemd.

De lezing gaat door in het Dienstencentrum Heusdendorp 2 te Heusden. De toegangsprijs bedraagt 8€ voor niet-Davidsfondsleden, 6€ voor Davidsfondsleden. Voorafgaande inschrijving is niet nodig.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Dienstencentrum
Heusdendorp 2
9070 Destelbergen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 15 oktober 2019
Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Leden Davidsfonds: 6,00 €
€ 8,0
Organisatie Davidsfonds Heusden/Wetteren-ten-Ede
Contact noel.backx@telenet.be
Trefwoorden hervormingen binnen Justitie