U bent hier:

De week van de Klank

Installaties Luistersessies/Filmvoorstellingen Parcours Ateliers Concerten/Performances Lezingen. Activiteiten op verschillende locaties in Brussel. Alle thema’s draaien rond klank en geluid. Het doel is het publiek een betere kennis van klank bij te brengen en het belang ervan in de samenleving te onderlijnen.
Het project van de ?Week van de Klank? ontstond een tiental jaren geleden in Parijs, op initiatief van de Franse akoestische ingenieur Christian Hugonnet. Die vond het jammer dat vragen rond klank en geluid uitsluitend in het milieu van professionelen besloten bleven. Hij wilde dat debat opentrekken, er een ruim publiek bij betrekken en ook de politieke wereld sensibiliseren. Daarom dacht hij aan een week vol evenementen waarin vraagstellingen rond geluid centraal staan. Niet alleen op het domein van de creatie, maar ook op dat van leefmilieu, opvoeding, gezondheid, verspreiding? Het project evolueerde zo goed dat deze ?Semaine du Son? nu reeds in een vijftigtal andere Franse steden plaats vindt, én in Montreal, Mexico, en sinds 2011, in Genève en Brussel. Iedereen werkt onder hetzelfde label, maar elke partner kan zelf en helemaal vrij een programma samenstellen. De operazanger José van Dam is onze beschermheer. Hij doet ons alle eer aan deze 2e editie voor te zitten. Regisseur Gérard Corbiau is onze eregast. De ?Week van de Klank? bestaat uit een week vol evenementen met klank en geluid als centraal thema. De aanpak is transversaal : een open, informatieve en didactische reflectie bieden inzake creatie (de verschillende manieren van schrijven en componeren, radio, film, video-installaties?), inzake verspreiding (kwaliteit, middelen en vormen van verspreiding, dragers ?), inzake omgeving (architectuur, akoestiek van de plekken en geluidsstoornissen?), inzake gezondheid (geluidshoogte, gehoortoestand, subjectiviteit van klanken?).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Divers lieux à Bruxelles

1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 januari 2013 tot 27 januari 2013
Organisatie Halolalune Production
Links
Trefwoorden Hedendaagse klassieke muziek
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.