U bent hier:

"De vleermuizenpopulatie in het Zoniënwoud" (2de zondag in Zoniën)

Na zonsondergang komen ze tevoorschijn: de vleermuizen. Fluwelen fladderaars die duizenden insecten vangen tijdens het acrobatisch jagen. Hoe leven de vleermuizen, waar verblijven ze in de zomer, waar zijn de winterverblijfplaatsen? Het blijft voor velen een mysterie.
In het Zoniënwoud leven veertien soorten vleermuizen. Dat is heel indrukwekkend want in België komen vandaag maar achttien soorten voor. Die rijkdom valt te verklaren door de grote biologische waarden van het bos en de geschikte jachtgebieden. Sommige van deze soorten zijn bedreigd waardoor hun habitat bescherming geniet door Natura 2000, het netwerk van Europese natuurgebieden. In het najaar van 2017 werd onderzoek uitgevoerd rond het ecoduct. Welke soorten vinden we in het Zoniënwoud? Waar komen ze voor? Waar zijn hun zomer- en winterschuilplaatsen? Welke aanpassingen werden gedaan rond het ecoduct om de vleermuizen te beschermen? Op al deze vragen geven Christine en Hans, vleermuiskenners respectievelijk van Vleermuizenwerkgroep Myotis en Natuurpunt, u tijdens de lezing het antwoord. Een aanrader voor iedereen die meer wenst te weten over deze unieke dieren. De lezing is van 11u tot 13u. Wil je de lezing bijwonen? Schrijf je dan in, de plaatsen zijn beperkt tot 30 personen. Om 14 uur vertrekken we vanaf het Bosmuseum onder begeleiding van onze twee gastsprekers. Het thema van deze wandeling is dan ook "Op zoek naar de vleermuizen in Groenendaal". Hiervoor hoef je je niet in te schrijven.
Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis. Onder de middag is er gelegenheid om de eigen picknick in de refter van het Bosmuseum te nuttigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bosmuseum Jan Van Ruusbroec
Duboislaan 6
1560 Hoeilaart

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 11 augustus 2019
Reservaties Inschrijven
Organisatie Bosmuseum Jan Van Ruusbroec (Zoniënwoud)
Contact vrijwilliger.groenendaal@gmail.com
0493 11 96 65
Links
Trefwoorden bos, Vleermuizen, erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, natuurbeheer, ook voor kinderen, anbwandelen, anbcentrum, Biotopen en habitats, Inventarisatie & monitoring, zonienwoud, Natuurpunt Druivenstreek
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over "De vleermuizenpopulatie in het Zoniënwoud" (2de zondag in Zoniën) op UiTmetVlieg.be