U bent hier:

'De verlossing' in het Helschotbos

Begeleide uitstap of rondleiding Zingeving, filosofie en religie

Tijdens een wandeling in Helschot bos brengt een gids verhalen en gedichten van de schrijver Alfons De Ridder, beter gekend als Willem Elsschot (1882-1960). Vanaf zijn kindertijd bracht hij zijn vakantietijd door in Blauberg en hoorde hij vele oude verhalen van de streek. Fragmenten uit zijn boek 'De Verlossing', een vleugje poezie en muzikale humor brengen je terug naar de tijd van toen.
Inschrijven kan tot 25 oktober.

Elk jaar op de laatste zondag van oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. Overal draaien we die dag de klok één uur terug. Even lijkt er rek te zitten op de kloktijd.
Op zondag 28 oktober 2012 luidden tal van initiatieven in Vlaanderen ‘Cultuur van de stilte’ in, een campagne rond de waarde van stilte, rust en ruimte in onze steeds drukkere samenleving. ‘Cultuur van de stilte’ gaat over kwaliteit van aandacht, over eenvoud, wijsheid en humor en benadrukt de kracht van verwondering, concentratie en betrokkenheid.
In het de Merodegebied zijn er zes waardevolle activiteiten te beleven. Eén in elke gemeente.


Dit is er eentje van.

In samenwerking met: gemeentes Geel, Herselt, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo, Den Egger, De Pelgrim, Kerkfabriek Geel, Natuurpunt, Norbertijnenabdij Averbode, Regionaal Landschap Noord-Hageland, Rural Alliances, SPK, VLM, Waerbeke en Zammel Feest, Vormingplus Limburg, Vormingplus Oost-Brabant en Vormingplus Kempen
Dit project wordt mee gefinancierd in het kader van het Europees project Rural Alliances, Interreg EVB, NW-Europa.Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Pastorie Blauberg
Blauberg 10
2230 Herselt

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 28 oktober 2012
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Cultuurdienst Herselt
Trefwoorden toonvandetijd, cultuurvandestilte, ONT, FP