U bent hier:

De tuin van de walvis 5+

6 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Stef De Paepe zet een prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen naar zijn hand. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn. Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. Een kruisbestuiving tussen livetheater en luisterspel.
Vanaf 14 uur laat De Maan haar licht schijnen over ccBe. Met beeld en geluid smeedt ze een poëtische fantasiewereld om in weg te dromen. Nadien kan je zelf aan de slag in de beeldsmederij. Wedden dat je naar huis gaat met je eigen schaduwtheater of walvistuin?

 


DE TUIN VAN DE WALVIS 5+

15 uur | vvk 6 euro - kassa 8 euro | duur: 50 min.


Stef De Paepe zet een prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen naar zijn hand. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron zodat je verbeelding helemaal op hol slaat.  Over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is. Een kruisbestuiving tussen live theater en luisterspel, een levend schilderij met soundtrack en een VJ concert met overhead.


In de pers

De ‘De tuin van de walvis’ is voor de helft een luisterspel, maar door zijn visuele vindingrijkheid ook veel meer dan dat. (Magali Degrande - Het Nieuwsblad)Regisseur Stef De Paepe, ontwerper-manipulator Paul Contryn en andere medewerkers, bieden met ‘De tuin van de walvis’, de ‘meesterpointillist’ (zoals Toon Tellegen ook wordt genoemd), kort en krachtig alle eer aan. (Roger Arteel - Thatermaggezien)


Credits

Van en met: Stef De Paepe naar Toon Tellegen, Katinka Heremans en Pepijn Caudron | Met de stemmen van Tom Van Dyck, Ini Massez, Stefaan Degand, Günther Lesage, Pepijn Caudron, Stef De Paepe en Paul Contryn, Stefaan Degand en Esther Lybeert 


 


MUURKE 5+ | woordeloze performance

14 & 16.15 uur  | gratis | duur: 15 min.


Een korte, woordloze performance over een eenzame man die gedoemd is tot zijn dagelijkse routine.

Maar vandaag is anders! Zijn oude huis begint langzaam te communiceren met hem. De man ontdekt dat hij niet alleen is. ‘Muurke’ laveert tussen slapstick en een spannend griezelverhaaltje.
De familiedagen zijn een samenwerking tussen ccBe en district Berchem.15 uur

Info

Waar ccBe - Schouwburg
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 september 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: € 6,00; kassa: € 8,00; kansentarief: € 2,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Berchem
Links

Taaliconen

Deze activiteit is ook interessant als je soms nog fouten maakt of wat hulp nodig hebt. Meer info
Trefwoorden a-kaart, ccbe, cultuurcentrum berchem, ccberchem, driekoningenstraat, theater kids kinderen familie, familiedag, de tuin van de walvis, beeldsmderij de maan, 5+, drie taaliconen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over De tuin van de walvis 5+ op UiTmetVlieg.be