U bent hier:

De toekomst van de ruimtevaart, lezing van Stijn Ilsen

Lezing of congres Wetenschap

Ruimtevaart spreekt tot ieders verbeelding. Het heeft iets mysterieus en onbereikbaar en wordt gezien als het summum van wetenschap en techniek. Stijn Ilsen brengt met deze lezing dit schijnbaar ongrijpbare onderwerp dichter bij de mensen.
Op dit moment gebeurt er enorm veel op het gebied van de ruimtevaart. Recente krantenkoppen als ‘China landt op de achterkant van de maan’, ‘SpaceX bouwt herbruikbare raketten’ en ‘Europese lander op weg naar Mars’ bewijzen dat het onderwerp veel belangstelling krijgt. De spreker bekijkt de nieuwe trends in de ruimtevaart, de kansen en de gevaren, de commerciële en de wetenschappelijke kant. Met een overvloed aan foto’s, filmpjes, animaties en een portie anekdotes en humor wordt alles in begrijpelijke taal uitgelegd, toegankelijk voor een erg breed publiek.
Stijn Ilsen is Master of Science in aerospace engineering. Hij is al meer dan dertien jaar actief in de sector, eerst voor de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, daarna voor Airbus/EADS. Momenteel werkt hij voor QinetiQ Space aan de Belgische PROBA-satellieten. Hij is co-auteur van het op een jeugdig publiek gerichte boek ‘Reis naar de sterren’ (2019).

Inschrijven en betaling vooraf is verplicht en kan via kortenberg.kwandoo.com.
Aanwezigen moeten een mondmasker dragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Kortenberg
Dr. V. De Walsplein 30
3070 Kortenberg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 22 oktober 2020
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Kortenberg
Contact uitbalie@kortenberg.be
02 755 22 80
Trefwoorden bibliotheek