U bent hier:

De Springplank : weerbaar in het middelbaar. Krokusvakantiekamp 3u

+1 punt

Kamp of vakantie Themakamp

De springplank is een dynamische workshop rond sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfvertrouwen voor jongeren van de eerste en begin tweede graad van het middelbaar.
DOEL
De overgang naar het middelbaar is best een pittige gebeurtenis. Je laat je veilige vertrouwde stek en heel wat vrienden achter, om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een nieuwe omgeving, met een hele reeks leerkrachten, andere studiemethodes, ... en dat in een van de woeligste periodes van je leven: de puberteit. Dan is het niet altijd even gemakkelijk om je hoofd 'cool' te houden.
Deze avontuurlijke workshop is bedoeld om het zelfvertrouwen van jongeren van het eerste leerjaar, de eerste of begin tweede graad (leeftijden worden zoveel mogelijk opgesplitst) op een leuke manier een boost te geven. Dat doen we aan de hand van inlevingsspelen, rollenspelen, teambuildingsspelletjes, spelletjes rond sociale vaardigheden, ontspanningsoefeningen,yomiqi, kungfu ... De activiteiten in Ankerpunt worden afgewisseld met tochten in de natuur of een zoektocht in de stad. We werken ook op maat. We gaan bij elk van onze jongeren individueel zien wat ze nodig hebben en dit integreren in een pakket waar elke deelnemer baat bij heeft.

Zo leer je op een plezante manier heel wat vaardigheden:
- Faalangst voorkomen en vermijden.
- Weerbaarheid.
- Stevig in je schoenen staan.
- Contacten leggen en houden.
- Grenzen stellen en voor jezelf opkomen
- Van jezelf weten 'Hey, ik ben oké'.
- Veilig omgaan met sociale media
OVER DE BEGELEIDERS

De hoofdbegeleider is psycholoog of orthopedagoog met ervaring in het onderwijs. Ze worden bijgestaan door stagiaires of vrijwilligers die vertrouwd zijn met dit thema. Zo kunnen we de jongeren goed observeren in interactie en steeds kort op de bal spelen, tips en advies geven.

Er is telkens 1 "terugkom" moment inbegrepen na de vakantie. Nog nader te bepalen.
-Tussenkomst bij sommige mutualiteiten.
-Fiscaal attest -12j

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ankerpunt
0ud - Heverleestraat 62 3001 Heverlee
3001 Heverlee (Leuven)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 12+
Prijs
Basistarief: 297,50 €; Vroegboekers: 280,00 €; Leden Ankerpunt: 267,50 €

€ 297,5

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 59,5

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Ankerpunt vzw
Contact secretariaat@ankerpunt.be
0497/746899

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS